Deens webcamonderzoek 2014

UPDATE 6 april 2015.
Deze pagina is gesloten. Het Deense webcamonderzoek zal op de hoofdpagina voortgezet worden.

______________________________________________________________________

13 april 2014: Op deze pagina kunnen in de reacties de prooien genoteerd worden van de Deense webcamoehoes.

Wat noteren we:
De prooien, wie de prooi brengt, het weggaan en terugkomen van Vrouw Oehoe, en wanneer Man Oehoe zich laat zien.

Om de prooien zo goed mogelijk beoordeeld te krijgen, is het wenselijk om daarvan een screenprint te maken en deze te delen in onderstaand reactieveld.

Maken screenprint vanaf desk- en laptop: Zoek op het toetsenbord de toetsen fn (linksonder) en de Prtsc toets op. Deze kan ook de naam End en Insert hebben (rechtsboven). Beide toetsen tegelijkertijd ingedrukt houden op het beeld voor het maken van de screenprint. Daarna plakken in Paint, opslaan als jpg, of plakken in Word, opslaan als document.  Om deze screenprint hier in de reacties te krijgen, moet de foto geupload worden naar Internet. Dat kan Google afbeeldingen zijn, of iedere andere ruimte waar je afbeeldingen weg kan zetten en delen. De url incl. http kan dan gekopieerd en geplakt worden in het reactieveld hieronder.

Update: 2 juli 2014. Dit webcamnest heeft 2 jongen voortgebracht. De webcam is nog online.

deensoz2014

2.277 gedachten over “Deens webcamonderzoek 2014

 1. 20.35 Deense vrouw heeft een hoog oehoe geluidje. Ik hoorde ook haar minnaar even antwoorden.

 2. Bij de Deense valt mij op als V weg is M even bij het nest komt. Alsof hij komt waken. Zie ik minder bij Lotte. Mss meer roofdieren/risico in Denemarken?

 3. Deense ook weer terug van weggeweest. Dacht M bij nest te zien, vertrok weer toen V aan kwam vliegen.

 4. M op nest met prooi. Denk iets kleins. Ze had het op voor hij vertrok. Ze lijkt verbaast rond te kijken waar het gebleven is 🙂

 5. In de 1e week van maart, cam was uitgevallen, zou het 1e ei gelegd zijn. Verwacht over 2 weken dat de eieren uitkomen. Dus nog even geduld.

 6. Wanneer was ook al weer het 1e ei gelegd en wanneer kunnen we dus iets verwachten? Zag net van allerlei wit schitteren, alleen eitjes?

 7. De tak is al weer helemaal weg. Nu zie je wat voor effect een beetje sneeuw heeft. Jeminee! Ze ligt daar in vol ornaat, mooi! Dut nu ook langzaam weg.

 8. Denk dat de tak door de zwaarte van de sneeuw naar beneden zakte. Hij komt nu langzaam weer omhoog en nest weer goed zichtbaar.

  Of ze heeft manlief duidelijk gemaakt nog geen prooien op nest te brengen of ze heeft honger. Afgelopen nachten weinig activiteit gezien.

 9. Dat kan trouwens nog moeilijk worden, die tak voor het nest. Als die vol met blaadjes zit…
  Ik denk niet dat er nog wat gebeurt, dus ik ben weg. Kijk ze.

 10. Slaap in de ogen. Ze is er wel! Prachtig gecamoufleerd in de schaduw van een besneeuwde tak. Geen vlokje op het nest.

 11. Mogge, 06.45. Ze is er niet. En het sneeuwt heftig daar. Er ligt al een aardig pak.

 12. 04.29 vertrek, V staat al strekkend op, even haar stijve spieren rekken.
  04.39 terug op nest.

 13. Het beeld staat hier weer eens op zwart. Ik hoor wel de regendruppels.

 14. 19:10 M op het nest met prooi. Er vindt een prooioverdracht plaats.
  19:10 V vertrekt met grote grijze vogel (wrs een houtduif, maar alleen een homp veren en bloed te zien)
  19:12 M vertrekt
  19:19 V terug op het nest

 15. Ik heb wel een pc die eigenlijk het raam uitgekieperd moet worden, dus een afdruk van een prooi lukt nog niet! Is dat een groot bezwaar?

 16. Beetje zeeziek word je wel. Nogal winderig. Ze ligt rustig te kijken.

  Prima Henriette, hoewel het erg lastig is. We doen ons best.

 17. De camera tijd is de beste om te noteren. Dan hebben we allemaal dezelfde tijd. Hij loopt op dit moment 4 minuten voor, maar misschien is dat zondag rechtgetrokken met de zomertijd.

 18. 21:19 M op nest met prooi. Er vindt een prooioverdracht plaats.
  21:20 M vertrekt.
  21:20 V vertrekt met lijsterachtige vogel in haar snavel
  21:25 V terug op het nest

 19. 18.59 terug
  Als we ons dit jaar richten op de prooien dan zijn de exacte tijden volgens mij niet zo van belang. Een of twee min. later of vroeger bij aanbrengen van prooi in niet zo interessant. De verschillende prooien wel, wat staat er op het menu dit jaar.

 20. Mogge. Zullen we gewoon de tijd van laptop cq. PC doen? In Denemarken is het inderdaad slecht te lezen. Op een minuutje komt het toch niet aan?

 21. 00.11 M met zelfde halve konijntje 🙂 V probeert deze nu maar op te schrokken. Toch beetje te groot 00.13 vertrekt ze wederom met prooi. Je zou er het heen en weer van krijgen.
  00.20 terug. (cam. tijd) Ze heeft konijntje vast opgemaakt.

 22. die tijden kloppen niet natuurlijk.
  zucht, tijd via cam. is niet goed te zien. Dat gaat niet goed komen zo.

 23. 3.30 bij mij. De tijd in het beeld is wel vrij lastig te zien. We kunnen afspreken deze gezamenlijk aan te houden. Dan hebben we dezelfde tijd.

 24. Welke tijd hou jij aan Wieland? Ik die van de cam. Die loopt 3 min. voor.

 25. 22.53 Pakt prooi en blijft nog even staan, vliegt dan vervolgens weg met prooi.
  23.01 terug op nest. Staat eerst nog even te kijken. Loopt dan nest in.

 26. Ze bekijkt de prooi en frot wat heen en weer. Legt vervolgens de prooi op rand van nest,rechts v.d. kijker, gaat weer zitten.

 27. Jammer jammer, als je ervan uitgaat dat 50 % blijft leven was dat de verwachting dat ze niet allemaal overleven. Maar toch, jammer!

  Bas is weer aan boord 🙂

 28. Helaas is het met 1 van de jongen van vorig jaar niet goed afgelopen. Meer daarover in het bericht dat ik eerdaags neer ga zetten.

 29. 21.05 M op nest met prooi, V probeert prooi weg te leggen op rand van nest. M denk te kunnen helpen en begint de prooi te herschikken. Ze laat wel weten dat ze dit zelf kan. M is toch niet tevreden en vertrekt weer, dacht ik, met prooi. (moest refressen) Zie nu de prooi niet meer en geen M. Dacht vogel te zien als prooi. Zal deze avond nog wel tevoorschijn komen.

 30. Had ook niet meegekregen wanneer ze terug is gekomen 18.57 Had bezoek 🙂

  Ze kan M griezelig strak aankijken als hij prooi komt brengen. Het valt mij op dat M V dan niet of weinig aankijkt. Voel wel de spanning bij V. Herinner mij de plaatsing van het weeskuiken in de Eifel. Het strakke kijken van Lotte naar het kuiken had een dreigende sfeer. Dat gevoel krijg ik als M bij nest blijft staan. Je ziet bij V ook haar kop veren omhoog komen. Beetje te vergelijken met honden die elkaar uitdagen juist door elkaar aan te kijken. Dat was ook zo bijzonder hoe mild Lotte de nieuwe M rond haar nest liet scharrelen.

 31. Haar blik is nu een jaartje verder al meer boziger. Maar ergens blijft ze dat frisse behouden. Ik heb niet gezien wanneer ze terugkwam, maar ze zit er dus weer.

 32. Ik zet het hier ook nog even neer ….op de “andere” kant staat het ook. Leuk weetje…..vorig jaar vlogen Lotte en de Deense schone regelmatig op dezelfde tijd van het nest weg.

 33. Het is een mooie Oehoe. Haar voorkomen heeft iets onbedorvens….is wat in mij opkomt. Ze is relaxed, en toch alert. Ik denk dat we naar een Oehoe kijken die weinig meekrijgt van menselijke spiedende blikken, ondanks de bedrijvigheid.

 34. Het werken in de groeve is alweer begonnen. Dus ik kijk hier niet meer.

 35. Mogge. ’t Is weer als vorig jaar. Denemarken loopt 3 min. voor op de Eifel. Dat is bijna een hele breedtegraad.

 36. Vertrek. ah jammer, alleen een wit streepje. Te weinig om te tellen.

 37. Volgens mij drie. Een te lange en grote witte vlek voor twee 🙂

 38. Dit is Denise, kan niet missen. Dat donkere maakte haar vorig jaar ook al Miss Oehoe. 😉

 39. Toch nog even het filmpje bekeken. Het vrouwtje is daar ook nat wat haar boven op de kop ook nog donkerder maakt. Ik weet het niet….

Reacties zijn gesloten.