Contact waarnemingen

Heeft u een Oehoe gehoord, gezien, of heeft u vragen over de leefwijze en het gedrag van de Oehoe ?
U kunt een reactie achterlaten hieronder. Bij het geven van de reactie wordt uw emailadres gevraagd. Deze is niet zichtbaar na het plaatsen van uw reactie.

– Henriette –

 

48 gedachten over “Contact waarnemingen

 1. Wij zagen deze avond een oehoe op ons dak , wij wonen in Sint Joris Weert in Belgie. Deze is al enkele weken in ons dorp bezig om een vrouwtje te zoeken.

 2. Hallo,

  Er zit een oehoe in in Enschede wijk helmerhoek. Eerst hoorde ik hem alleen maar ik heb hem nu ook drie keer gezien. Mannetje denk ik, hij begint te roepen als het schemert.

 3. Hallo,

  Er zit een oehoe in de helmerhoek in Enschede. Eerst hoorde ik hem alleen maar ik heb hem nu ook drie keer gezien. Mannetje denk ik, hij begint te roepen als het schemert.

 4. Ik heb gisteren heel duidelijk een oehoe gehoord in Naarden op de grens met Bikbergen.

 5. Hallo, in de molenstraat in Sint-Joris-weert 3051 is al een paar weken een oehoe aan het circuleren. Je hoort hem/zij van ver al roepen.
  Groetjes Dieter

 6. Bijna iedere nacht ( al maanden ),
  zit er een Oehoe op mijn bakon.
  Hele mooie vogel, maar je schrikt elke
  keer weer. Heel tam en komt gewoon naar mijn balkondeur met altijd een prooi
  in z’n bek! Heeft deze vogel een baasje?? Ik kan mijn deur niet meer open zetten!!

 7. Bij mij in de wijk Ussen in Oss zit al een paar maanden een oehoe. Mooi beest om te zien. Maar ik ben er bang voor, hij komt te dicht bij. Hij zit op mijn balkon van mijn appartement en op de luifel van mijn voordeur. Durf amper nog naar buiten, één keer vloog hij langs mijn oor af, doodeng. Mijn woonplezier is door deze vogel erg afgenomen. Wat kunnen jullie mij adviseren?

 8. Er zitten 3 ( jonge) oehoes in een boom in de Dorpstraat, Macharen thv. Nr 42. Er is een foto gemaakt op 13 oktober 2019

 9. Sinds ongeveer een week is er een oehoe in de wijk Klein Mikkeldonk in Oss, aan het geluid te horen een mannelijk exemplaar. Tegen de avond komt deze aangevlogen en landt dan op de nok van een dak, altijd naast een schoorsteen. Inmiddels 2 maal op mijn dak, ik weet zeker dat het een oehoe is vanwege zijn roep en meen een ‘koord’ aan een poot te hebben gezien, wellicht een ontsnapt exemplaar.

 10. vannacht rond 4u op het dak ve huis in de kostverlorenstraat Amsterdam heb ik een oehoe gespot!

 11. vannacht rond 4u op het dak ve huis in de kostverlorenstraat heb ik een oehoe gespot!

 12. Oehoe gezien bij de noordsingel van Rotterdam noord oortjes grote gele ooge. 50 cm hoog stoorde zich. Niet aan ons en zat een duif op te vreete

 13. Zondag en maandag avond omstreeks 21.15h telkens 2 oehoes gezien in een boom aan het Albert kanaal in Kanne. Gisteren zat 1 zelfs op een hek zo’n 2 meter van het looppad. Mogelijk zitten deze in een de grotten hier. Indrukwekkend deze dagen na elkaar gezien te hebben. Vanavond weer kijkje nemen. Prachtig.

 14. Ik hoor al een aantal weken oeh oehoe
  Elke keer savonds laat of smorgens heel vroeg ik had gevraagd of meerdere hem hoorde maar was niet zo en nu kwam mn dicht met het verhaal of ik ook vaak dat geluid hoorde want ze werd steeds wakker van een uil tot nu toe nog niet gezien
  Maar gaat zeker om de oehoe

 15. Vannacht voor het eerst een oehoe gehoord, super mooi maar hij roept al de hele nacht vlak bij mijn huis dat is minder fijn….

 16. 17-02-2017 hebben mijn vrouw en ik de oehoe man rond 04:30h duidelijk gehoord in Cadier en Keer nabij Schiepersberg.

 17. Ik heb het beest nog nooit gezien, ik hoor hem alleen elke nacht naast mijn huis. Al een paar jaar.
  Ik heb alle uilen die voorkomen in Nederland erop nagezocht en ik kom qua geluid uit bij de oehoe. Je zou hem met een infrarood camera moeten kunnen spotten dan toch?

 18. Vanavond om 18.00 u een oehoe gespot bij mij thuis op het dak van de stal. Pracht beest en geheel niet schuw. Meerdere foto’s van dicht bij kunnen maken.
  27 febr 2017

 19. Gisterenavond (14 februari 2017) een Europese oehoe bij ons in de eikenboom achter in de tuin. Prachtig beest.vanavond weer even op de uitkijk, misschien komt het weer in de boom zitten.

 20. Vanavond rond een uur of 7, hoorde ik achter het huis in de bomen het geluid van een uil. Ik wist eigenlijk gelijk dat het om een oehoe ging, daar ik vaak vogelgeluiden beluister, en met name van roofvogels. Toen ik de tuin inliep, zag ik inderdaad een oehoe vanuit de boom overvliegen naar een verder gelegen groep bomen. Een enorm grote spanwijdte had het dier, en het was licht van kleur aan de onderkant. Deze uil is gezien in Doorwerth (Gelderland)

 21. Woensdagochtend had ik een zeer onverwachte ontmoeting met een oehoe. Deze prachtige vogel laat zich al een poosje zien hier in de buurt, maar vanmorgen zat hij in een boom vlak voor ons huis. De uil werd lastig gevallen door eksters en viel uit de boom hierdoor. Ik ben gaan kijken em het dier leek niet bang en was ook niet agressief. Een paar minuten later vloog het weg en ging ik naar binnen. Toen ik een paar minuten later ging kijken waar het dier gebleven was en de voordeur open deed zat het bij mij op het tuinpad! Een zeer indrukwekkende belevenis kan ik u zeggen.. Zo dichtbij heb ik ze nog nooit gezien. Wat een prachtig beest! Hoe kan het dat het ineens bij mij voor de deur zat vraag ik me af. Het lijkt mij een ontsnapte oehoe en ik vraag me af of het beest zal overleven in het wild. Moet ik me zorgen maken?

 22. Gisteravond in de schemering een oehoe zien vliegen en op een tak zien zitten in de bossen rond Blaricum. Een enorm groot dier met een enorme spanwijdte. De rug donkerder dan de buik, grote ronde kop. De veren wapperden wat in de wind, indrukwekkend!

 23. Vanmorgen een oehoe (vrouwtje?) gezien in de tuin van de achterburen te Hoogerheide. Zat in boom rustig om zich heen te kijken ondanks dat de merels en een specht rond ‘m (haar) heenvlogen, uil was er niet van onder de indruk. Daardoor hebben we de grootte goed kunnen waarnemen. Grote oorpluimen, ruim verendek, massief. Vanwege het massieve (bolle) uiterlijk vermoeden we dat het om een oehoe gaat.

 24. echtpaar oehoe waargenomen in berkenboom op robbenoort te lauwersoog

 25. Bij ons in Dilsen-Lanklaar (België) zit sinds vanmorgen een prachtige Oehoe op ons dak. Hij kijkt een beetje rond meer ook niet. Een aantal kraaien scheren regelmatig over hem heen, waarschijnlijk omdat hij een indringer is in hun territorium.

 26. Wij hebben een oehoe gespot op onze volkstuin in Den Helder, hij zit achter ons huisje in een boom en de laatste tijd kunnen wij zijn kop zien. Wij denken dat het een oehoe is op de foto`s die we hebben gemaakt lijkt de uil precies op een oehoe.

 27. Wij hebben een oehoe gespot op onze volkstuin in Den Helder, de oehoe zit een hoge boom achter ons huis en de laatste tijd kunnen wij precies zijn hoofd zien, wij hebben foto`s kunnen maken en wij denken dat het een oehoe is.

 28. Vanochtend om 5.20 uur kwam hij aanvliegen en ging op de nok van het dak zitten pal voor mij en begon direct oeh te roepen (dus geen oehoe) met zware stem. Heel indrukwekkend en uniek.

 29. De Oehoe is, alleen al gezien zijn gedrag, een ontsnapt exemplaar.
  Het beste zou zijn de Oehoe in te vangen.

 30. Vandaag de oehoe opgezocht, vond hem vrijwel direct. Op zijn mooie donkere oehoe geluid afgegaan. Op een tak. Prachtig bont gekleurd verendek. Later op de dakgoot van de naast gelegen Vila.

 31. Er zijn nu twee Oehoe’s gesignaleerd aan de Omloop in Twello ter hoogte van ’t Hartelaar bos

 32. Vanavond heeft de Oehoe zeker een uur op het dak van ons huis gezeten. Wij wonen aan de rand van Twello (hemelsbreed niet zo ver van de plaats vandaan waar hij eerder is gespot). Hij zit de afgelopen week heel veel bij ons rondom het huis en hij is volgens mij inderdaad enorm en vooral heel indrukwekkend! Prachtig!

 33. 8 maart 2016 had ik een avonddienst in de Thuiszorg in Twello. Rond 20:30 uur was ik ter hoogte van de Molendwarsstraat in Twello waar ik uit mijn auto stapte en een vreemd geluid waarnam. Toen ik later weer terug kwam bij mijn auto hoorde ik weer hetzelfde geluid. In eerste instantie dacht ik dat het ’t blaffen van een wat schorre hond was maar het kwam duidelijk van boven. Ik zag helemaal boven in een hoogspanningsmast een zwarte vlek, het was natuurlijk al donker. Dat moet een vogel zijn en dacht bij het geluid aan de Oehoe. Ik zocht via youtube op mijn telefoon hoe zo een roep klinkt en ja hoor onmiskenbaar het geluid van de Oehoe. Heel bijzonder!

 34. Afgelopen nacht in Twello rond 23:45 tijdens een nachtelijke wandeling 2x achterelkaar moeten wegduiken doordat de oehoe een duikvlucht over onze hoofden maakte. dan is het wel een zeer indrukwekkend dier. en besef je pas dat hij echt erg groot is.

 35. Oehoe waargenomen. op 18 februari 2016
  In het Arboretum de Dreijen in Wageningen, in de ochtend tot 12uur. zittend in een grote boom.
  door Wouter de Boer

 36. Hallo,

  Gisteren 9-12-2015 een Oehoe gezien in de reiderwolder polder achter Finsterwolde. Hij zat aan de kant van de weg en leek zich niet te storen aan het voorbij rijdende verkeer.

 37. Eind juli is er een oehoe (Bubo Bubo) gespot en gefotografeerd bij strandopgang Duinoord in Den Helder.

 38. Wij waren net rond een uur of 02.00 ’s nachts aan het wandelen met onze hond en zijn er vrij zeker van dat we een uil hoorden. Het geluid klonk echt als oehoe en na een tijdje leek een tweede uil te reageren. Ik heb nog nooit eerder een uil gehoord of gezien en volgens mij komen ze ook niet veel voor in Hengelo ov.

 39. zaterdag 18 juli : het lijkt erop dat er bij ons voor het huis in een plataan een oehoe met een of meer jongen zit. Omdat wij geen echte vogelkenner zijn twijfelen wij of wij misschien deze uil aanzien vvor een ransuil. Het is lastig om de grootte in te schatten.
  De oorpluimen zijn vrij groot.
  Getracht de uil te determineren met de vogelgids van Lars Jonsson: vogels van Europa
  Gert van Dam

  tel. 0512-532808

 40. Afgelopen weken met grote regelmaat gespot in de Harderwijkse binnenstad!
  Vermoedens gaan dat het om de ‘knuffeloehoe’ uit Noordeinde gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s