Vos valt Oehoe aan

Vanmorgen ontving ik een mail uit Denemarken dat de film van de vos online gezet is.
Met nogmaals een zeer hartelijk dankwoord voor de melding en het zien van dit fantastische schouwspel aan Adriana.

Te zien is dat de vos een daadwerkelijke aanval doet. Niet zozeer op de Deense Oehoevrouw, maar de prooien die achter haar liggenΒ zijn het doel.
Het is een kat- en muisspelletje met de electriciteitskast als een strategisch voordeel voor de vos.
Maar de Deense laat zich niet het brood van de plank eten.

– Henriette-

Advertenties

2.117 gedachten over “Vos valt Oehoe aan

 1. Ja idd 1e ei bij Lotte πŸ™‚ Fijn jullie weer te lezen! Canavond rond 18.10 vertrok Lotte met prooi van nest, dus manlief is in de buurt.

 2. Lotte heeft de hele nacht op het oude nest gezeten,een goed teken…

 3. Ben even zo vrij, een ieder een mooi oehoe jaar gewenst. Beetje laat maar toch πŸ™‚
  Afgelopen weken Lotte aantal keren gezien en gehoord. De dame is er nog πŸ™‚

 4. Vanavond vos weer op de richel. Vos met kale rug. Is net vertrokken via pad onder de richel. Voorheen vaak via nest naar boven.

 5. Weer een vos op de richel, nest. Deze vos heeft een vrij kale rug. Zou schurft kunnen zijn.

 6. Helaas is op dit moment het beeld te slecht om een vos te kunnen onderscheiden.
  Aangezien de cam nog op het nest gericht staat ipv op de weg, denk ik dat hij er nog is πŸ™‚

 7. Ah Majo, fijn dat het gelukt is!! Er ligt nu op dit tijdstip nog steeds een vos op de richel. Bijzonder dat hij/zij blijft liggen in donker. Je zou zeggen dat het risico om aangevallen te worden groot is. Zou ze niet helemaal gezond zijn??

 8. Op onverklaarbare wijze kan ik ineens de eifel weer ontvangen. Ik kan het niet laten om toch weer af en toe te kijken. Hopelijk beschermt de virusscanner me goed.
  Wat een feest om dat vosje weer te zien. wrs zijn er dit jaar wat meer doordat de uilen geen nest hadden πŸ™‚

 9. Vanmorgen ligt de vos weer ongehinderd op de richel. Kan te maken hebben met dag en nacht.

 10. Haha Joan, de vos is niet erg onder de indruk van de aanval van de oehoe. Zit toch weer regelmatig op de richel. Kan nog wel spannend worden komende tijd. Hoewel de verdediging van nest door oehoe wat magertjes is. Mooi filmpje, dank !!

 11. Nadat de hele middag de vos in het oehoe nest lag te slapen.
  ging de vos bij de richel zitten kort erna (17:37)werd de vos aangevallen door de oehoe!
  was schrikken voor mij en de vos.
  oehoe ongedeerd..
  groeten Joan

 12. Ik snap niet waarom ze niet wat geld uitgeven zodat iedereen gewoon veilig kan kijken.
  Zou voor iedereen veel beter zijn

 13. daar heb je gelijk in. Maar de tijden zijn wel veranderd door de jaren heen.
  Ik moet er nog eens diep over nadenken wat ik ga doen.

 14. Ja daar heb je gelijk in. Maar ja, zo kijken we toch al jaren naar deze onbeveiligde site? πŸ™‚

 15. ik kan wel op de site komen, maar dan moet ik me eerst registreren. Maar dat gaat wel gepaard met grote waarschuwingen dat ik me op een onbeveiligde site registreer. Dan ge je toch wel een keer achter je oren krabben of je dat wel wil in deze tijd 😦

 16. M weer in 2e nestplek onder de richel, roept. Lotte vliegt weg van oude nest en antwoordt op het roepen in de buurt. M vliegt weg.

 17. Mijn virusscanner doet precies wat hij moet doen. Hij zorgt ervoor dat ik geen onbeveiligde site bezoek. Heel goed van hem, maar lastig voor mij πŸ™‚

 18. Dacht dat het Lotte is. Nu op de richel in oude nest. Is Snelle Jelle πŸ™‚ Kokkelen en krabt op zijn oude plek op de richel. Net in de bocht. Op de achtergrond hoor ik nu Lotte krassen.

 19. oehoe vertrekt! Weet niet hoelang hij mss zij gezeten heeft. Kwam net thuis en zag de verrassing πŸ™‚

 20. ahh jammer Majo, er is een M te zien op nest onder de richel!! πŸ™‚

 21. ik kan de eifel niet meer volgen. Als ik hem open krijg ik een melding dat ik op een onbeveiligde site zit en dat cyber criminelen mogelijk gegevens stelen.
  Ik weet al jaren dat de eifel onbeveiligd is. Maar nu kom ik er gewoon niet meer in.

 22. afgelopen zaterdag 29 september heeft er ruim een uur een oehoe in de Eifel gezeten ,netjes even over de grond gegraven en geroepen. Heb hem al eerder in die week gezien maar nooit zo lang . Dat wilde ik even kwijt, groet

 23. Afgelopen zomer een melding van een broedende oehoe. Had 2 jongen. Een pul is ernstig gewond geraakt door onbekende oorzaak. Is echter goed opgevangen en verzorgd. Wordt uitgezet in het wild zodra hij/zij goed kan vliegen. Is denk ik inmiddels gebeurd.

 24. He hoi, ben er weer πŸ™‚ In de Eiffel veel verkeer op dit moment. Ben benieuwd of we vanavond nog iets horen.

 25. Man is de hele avond onophoudelijk aan het roepen. Ik kan niet goed horen of er ook een V in de omgeving is.

 26. Ik zat toevallig gisteren ook al te bedenken dat het zo jammer is dat we geen contact meer kunnen hebben. Het lukt dus nog steeds niet om in de chat te komen?
  Ik ga even bedenken hoe het op een andere manier kan.

 27. Na enige dagen uit de lucht zie ik een leeg nest. Paar dagen geleden zocht kleinste pul nog even de veiligheid van nest. Zijn al bijna echte oehoes πŸ™‚ Hoop nog op een laatste glimp en anders een gelukkig en vooral lang oehoe leven. Dit jaar zijn ze er goed vanaf gekomen en is de vos ze niet komen halen. Maar ja mss was die al gegeten πŸ™‚

 28. Pullen lopen afgelopen dagen al meer en meer buiten het nest. Onderzoeken de buiten wereld en fladderen in vleugeloefeningen. V nog niet gezien met nieuwe prooi. Cam was tijdje buiten bereik dus mss mis ik het een en ander. De pullen ogen gezond en fit.

 29. 2e en 3e bruine rat in depot. Heeft duidelijk als rattenvanger gespeeld.
  V 12.42 vertrekt weer. 2 Zwarte ratten blijven liggen in nest.

 30. V legt eerst bruine rat terug in depot. Dan geeft ze de bruine rat aan pul die hem in zijn geheel naar binnen werkt. Jeetje lukt ‘m ook nog.

 31. V op nest 12.34, voedering van rat als prooi..Twee ratten komen te voorschijn. 1 zwarte rat.

 32. 17.14 Ma op het nest met hangende vleugels. Wat is ze toch mooi! Prooi genoeg zie ik. Donzig pakketje (jonge vogel?) voor ma d’r voeten en links grijze prooi (duif?). Pul zit ernaast zich vredig te poetsen.

 33. JAAA heb eindelijk ontvangst πŸ™‚ Jeeetje wat heb ik allemaal gemist! Fijn toch nog stukje mee te kijken. Heerlijk die vertrouwde beelden.

 34. ahhhh kom er niet uit waarom ik Denemarken niet kan ontvangen. Zooo’n gemis een lente zonder oehoe 😦 Snap er geen biet van! We geven het niet op! Potjandikke!!

 35. Goedemiddag…En dan kijk je een tijdje niet en dan zijn ze zooo groot. In Denemarken. Het is toch elke keer afwachten of ze er nog zijn. Maar tot dusver gaat het goed.

 36. Goeiemorgen. Even een blik gewaagd in Denemarken. En volop een kuiken kunnen zien. Wat is dat toch prachtig. Moeders is wel heel erg waakzaam. Doet volgens mij geen oog dicht. Zo te zien breng M genoeg prooi (hoop ik) Enne Wieland, ik gebruik chrome, en die doet het keurig. Net nog even gekeken. V zit lekker te slapen.

 37. Heb nog niks kunnen ontvangen dit jaar vanuit Denemarken, zucht!!
  Majo, gebruik jij Firefox of chrome als browser??

 38. We hebben weer beeld in Denemarken. Het is alleen geen goed beeld

 39. Ik heb even de overige commentaren gelezen, maar iedereen heeft last van een zwart scherm.
  Het zal wel weer goed komen πŸ™‚

 40. Leuk om jullie berichten te lezen maar kan er nog steeds niet in bij Deense! Snap er helemaal niks van. Jeetje frustrerend is dat GRRRR!

 41. Nee, geen idee Nel. er zijn er zeker 2 maar meer is mogelijk. Het blijft dus spannend πŸ™‚

 42. Hoi, ik ben het nog niet verleerd. 1 kuiken! Mijn vertaalprogramma werkt niet op de ugle site. Dus ik kan het niet nalezen. Weet je hoeveel eieren er zijn Majo?

 43. Het klopt Nel, De deense heeft een kuiken. gisteren is het uit het ei gekropen. Ik kwam er gisteren pas laat achter.

 44. Goh, wat een leuke site, die nestkasten en dan inderdaad die bijen. Daar is iemand erg moedig geweest om een cam te plaatsen. En vergis ik me nu of zit de Deense ietsjes hoger? M.a.w. zou er al wat geboren zijn? Vast niet, anders had iemand wel een gil gegeven over eierschalen enz.

 45. In de eifel is het ook komkommertijd Nel. Tot op heden wordt daar ook niet gebroed en en kan me haast niet voorstellen dat, dat nog gaat gebeuren dit jaar.
  Je kan dus rustig aan doen met alles weer terug te vinden op je computer πŸ™‚

 46. hoi dames, gelukkig ben ik niet de enige met een nukkige computer. Ik ben veel kwijtgeraakt in de tijd dat ik er niet achter zat en nu zegt m’n mail dat ie niet open wil. Laat staan dat ik op een chat kom. Maar de Deense is er nog steeds en de Eifel heb ik nog niet geprobeerd.

 47. Majo, kan puzzeltje net invullen wat ik wil. Helaas. Vraagt ook telkens downloaden van chome of andere startpagina. Probeer nog even verder. Wel raar, heb er altijd gebruik van kunnen maken.

 48. Wieland, Is het niet zo dat als je op sign in klikt je een vlakje te zien krijgt waar je ,je naam en daaronder een wachtwoord moet invullen?
  Wrs moet je daarna zeggen dat je geen robot bent en een eenvoudig puzzeltje moet oplossen.
  Ik hoop dat het lukt!

 49. Ik zal het nog even vragen hoe het zit Wieland. Ik heb nl geen fb en kan er gewoon in.

 50. Kom er niet ui jongens met die Trinichat, kom telkens van die enge site’s van Facebook waar ik helemaal niet op wil, zucht!!

 51. He Hallo Nel, fijn je weer te lezen!! Hoop dat het wat beter gaat.

  Deense waagt het er wel op! Jeetje, een vos vergeet zijn plekjes niet. Hoop dat hij te druk is met zijn nest dan zijn de rollen omgekeerd.

  Hieronder nog een leuke site om te kijken, torenvalk en zelfs nest met bijen.
  http://nestkastlive.nl//
  http://nestkastlive.nl/spreeuw1/ bijen

 52. Ik heb de link wel Nel, maar helaas wordt er tot op heden niet gebroed.
  7NIbdLzgSO4

 53. Goeiemorgen. Wat ligt Deense toch gezellig tussen de prooisels. Hm… meerkoet op het menu? Kan iemand de link naar Letland doorgeven? Ik ben echt alles kwijtgeraakt.

 54. Jee Nel, wat naar om te horen. Wel heel fijn dat je er nu weer bent!!!

 55. Goedemorgen Majo en wieland. Gelukkig ben ik er weer en onze Deense ook. Ik heb heel lang niet van me (kunnen) laten horen i.v.m. zeer ernstig ziek zijn. Krabbel er nu weer bovenop en kan weer naar de nesten kijken. En daar word je blij van! Zo. dus de Deense waagt het er weer op, op dezelfde plek. Ben benieuwd of man nu meer betrokken raakt bij nestbewaking. De rest van de cams moet ik weer zoeken, ben alles kwijt.

 56. Zag de dat de poot werd binnengedragen? Weet niet of het een oude poot is πŸ™‚

 57. de reigerpoot in letland ligt er nog van vorige jaar.
  Ik ben bang dat de letse v helemaal weg is 😦

 58. Kan de Deense niet ontvangen! Zou je de web account willen vermelden Majo? Mijn dank is groot πŸ™‚

 59. Ahh nieuwe poging van Deense! Wel riskant nu de vos het nest weet te vinden!

 60. De Letse is ook afgelopen dagen met poot van reigersoort volgens mij op nest gekomen. Helaas ook zonder reactie. Wat is er aan de hand met de oehoes? In de Eifel broeden er op dit moment ook ernstig weinig ten opzichte van vorige jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s