Gevaarlijk bezoek

In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur, heeft een vos tot tweemaal toe het Oehoenest van de Deense webcam oehoe bezocht. Notabene terwijl De Deense Vrouw op het nest zat.

Het ooggetuigverslag van Adriana:

Vrouw Oehoe was bezig met het verplaatsen van haar prooien. Van achteren kwam een vos aangelopen die Vrouw Oehoe besnuffelde op haar achterlijf.
De Oehoe had niets in de gaten, maar tijdens het snuffelen draaide ze zich om en nam een dreighouding aan.
Ze stapte uit het nest en liep achter de vos aan. De kuikens bleven platgedrukt en roerloos achter.
Minutenlang is ze uit beeld geweest, kwam terug op het nest….maar de vos kwam eveneens terug.
Bij dit tweede bezoek is Vrouw op het nest gebleven.

Het is Adriana gelukt foto’s te nemen met een mobiel. Helaas zijn ze door de overdracht wat blurry geworden.

Dreighouding DD 2016Deense vos 2016Deense vos 2 2016– Henriette –

N.B. Het is niet toegestaan de foto’s over te nemen.

125 gedachten over “Gevaarlijk bezoek

 1. Deense is met een vrij grote bruine vogel aan het sjouwen, ligt zowat in het nest aan de kant van de wand. Ze begint nu met voeren.

 2. Arme Zweedse zit pal in de zon te puffen. Hopelijk hebben ze daar nog een fris windje.

 3. Verwacht op het vossenfilmpje te zien dat de D hem fel het nest uit jaagt. Dan heeft hij nog erg gelukt gehad dat hij er zo makkelijk vanaf is gekomen 🙂

 4. Goede morgen Nel, Zweedse zit lekker in het zonnetje. Hoog op haar nest om het niet al te warm te maken voor de jongen. Liggen wss achter haar. Alleen Lotte zit er nog echt bovenop. Ze was net haar prooi aan het “uitbuiken” bah bah slierten spaghetti enz. Zal je ontbijtje verder niet bederven 🙂

 5. Mogge wieland.
  Wat een vredig tafereeltje in D. V met 1 kuiken naast haar.
  Zweden is weer eens overbezet, dus geen beeld.
  En bij Lotte is het voor mij nog steeds een zoekplaatje. (Ik doe ook niet mijn best om er wat van te maken)
  Ben benieuwd wanneer het vossenfilmpje komt.

 6. Alle 3 de dames lekker in het voorjaarszonnetje. Poetsen of luieren en trots op hun troon 🙂

 7. Deense zit rustig op haar kuiken, de grootste, achter haar, doet een poging stukjes van een prooi…denk meerkoet…te rukken. Lukt niet.

 8. Die 9 filmpjes uit 2015 bij de Deense zijn echt geweldig. Kuuk die 15 min. doet over een rat naar binnen werken. Duidelijk te zien, hoe verliefd dit ouderpaar is. (Mag ik natuurlijk niet vinden maar….doe ik stiekem toch)
  Vanmorgen is het laatste kuiken van de BU uitgevlogen en vanmiddag kwam het slechte nieuws dat 1 van de kuikens is gepakt door een havik of sperwer.

 9. Bij oehoes wordt ook van takkelingen gesproken Nel. Als ze zover zijn dat ze voldoende kunnen fladderen, zitten ze ook op een tak in een boom.

 10. Bij nader inzien is er eigenlijk niet zoveel verschil meer tussen de kuikens. V is aan het voeren van een meerkoet en ze verdeelt het keurig tussen beide kuikens. Nog even en ze gaan fladderen. Dat brengt met op de vraag: bij de SU, Bu en torenvalken heb je het over takkelingen. Bestaat er ook zoiets voor oehoetjes? Richelingen? 😉

 11. Tussen DD en kastje ligt een heel lichte prooi. Geen idee wat het is. In eerste instantie dacht ik, het zal toch niet….? GK= Groot Kuiken piept te voorschijn. KK ook gelukkig. En er wordt even gemanteld. Vloog wat over leek wel.

 12. Dat oudste kuiken begint al aardig te verkleuren. Past ook niet meer onder moeders. Het kleine kuiken krijg je amper nog te zien.

 13. D oudste kuiken probeert best groot deel van rat naar binnen te werken. Ma kijkt toe of het allemaal goed gaat. Lukt hem/haar al wel 🙂

 14. Stapelen van prooien bij Deense. In vergelijk met andere 2 kan mij goed voorstellen dat ze een veilig nest wil organiseren door prooien zo min mogelijk in beeld te brengen.

 15. Ijsvogel heeft behoorlijke braakballen jeemie. Ze drapeert de schubben in haar nest. Las dat de schubben voor een isolatielaag zorgt. Mooi en milieuvriendelijk, kunnen wij nog wat van leren. Bestaat allemaal al in de natuur 🙂

 16. Zweedse terug staat voor nest, gedrag komt zo mooi overeen bij alle 3 de uilen als de kuikens paar dagen oud zijn.

 17. Deens komt van r boven binnenlopen, grappig. Heel rustig zelfde als Lotte. Eerst even op afstand dan terug op nest.

 18. Zag Lotte voorbij fladderen of M zit dan even verderop

 19. Lotte vertrekt, volgens mij nog wel 3 kuikens. Kan niet goed zien. Behoorlijk wittig hoopje blijft achter. 2 ratten achterin nest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s