Een nieuw Oehoeseizoen

De twee buitenlandse camera’s, Zweden en de Eifel, laten nog steeds doorlopend beelden zien. In Zweden is er weer oehoe activiteit en in de Eifel is de laatste tijd op het nest een vos te volgen. Zo af en toe ook het Oehoepaar.

De oehoewebcam in Winterswijk is offline. De vrouwelijke Oehoe aldaar is broedende en teruggekeerd naar de oude vertrouwde nestplek.

Aan de lijst kan mogelijk een nieuw paar toegevoegd worden. Regelmatig zijn deze Oehoes te zien via een Duitse webcam. Oorspronkelijk betreft het een nestkast voor slechtvalken. Ook deze brengen met regelmaat een bezoek.
Beide soorten hebben interesse in deze plaats. Wie gaan het worden ?

De Deense webcam gaat een dezer dagen online. De vrouwelijke Oehoe is sinds 7 maart op het nest aanwezig. Mogelijk is er al sprake van een legsel.

Een mooi kijkseizoen toegewenst.

 

 • Henriette-

28 gedachten over “Een nieuw Oehoeseizoen

 1. volgens mij zitten we nu op dag 3

  In 1 dag visgraatparket door het hele chateau????
  Wat moet jij afgepeigerd zijn πŸ™‚

 2. Tentenkamp in de EIfel en ons Chateau in Denemarken. De gordijnen hangen al en het visgraat parket heb ik eigenhandig gelegd vandaag.
  De bb cam doet het nog niet. Hoe lang is die nu al uit de lucht ?

 3. We gaan gewoon weer kamperen in de eifel a3 πŸ™‚
  een heel chateau restaureren kost zoooo veel tijd en geld

 4. Gezellig weer, het gestolen chateau gaat in de renovatie. Is geheel smerig achtergelaten! Nee nee we noemen geen namen. Waar gaan we het weer plaatsen wanneer de renovatie gereed is? Kan er iemand gordijnen naaien? Wat nemen we op de vloer?

 5. ojee, wat mooi zeg!! weet nu helemaal niet meer waar je kijken moet. Wel super mooi!!

 6. Jaaa, die is mooi he? Loodus heeft ook een poos een onderwatercam gehad, die was ook zo mooi. Beekforellen die voorbij kwamen en eenden op hun kop in het water. En niet te vergeten de otter die soms voorbij kwam. Echt prachtig allemaal. Loodus blijft een favoriet van me

 7. Hebben jullie de edelherten cam van Loodus al gezien? Je hoort van alles kraken in het bos en op de achtergrond de rillende roep van een bosuil die spooky door het bos een echo laat horen. Dat zijn pas webcams.

 8. Mooi! Het oehoeseizoen gaat hier weer beginnen. Leuk om al de namen weer te lezen πŸ™‚

 9. En de Deense komt weer online? Geweldig. Het geroep in de Eifel gaat gestadig door.

 10. wow jongens, nieuw blad met maagdelijke vergezichten. Heerlijk daar hou ik van, we kunnen weer !! πŸ™‚

 11. Hoi Majo. Misschien is de camera wel offline om die aanpassingen te doen ? Gelijk maar even een nachtlampje erin dan πŸ™‚

 12. Ik hoop echt op een oehoe bij de bb. Het blijft alleen jammer dat er geen geluid is en dat er ’s avonds maar beperkt wat te zien is

 13. Tjeeeee, wat een ruimte hebben we hier πŸ™‚
  Leuk om weer een nieuw bericht te lezen !

 14. Hmm. Bij de bb zou er sprake zijn van een mogelijk plan tot het plaatsen van een tweede nestkist met webcam aan de andere kant van de toren. Dat zou in ieder geval een vriendelijker oplossing zijn dan de inloop met gaas te verkleinen zoals al eerder is gedaan in een dergelijk geval tussen Oehoe en Slechtvalk.

 15. Zo, wat heerlijk weer, geweldig, dank je wel. Wat gaat het worden met de Oehoe’s. Mooi te lezen dat Winterswijk weer voor de oude plek gekozen heeft. Laten we hopen dat ze er iets van geleerd hebben daar bij SBB of Tjibbe.

 16. Hoi HenriΓ«tte,

  wat heerlijk dat ze gewoon terug is en hopelijk laten ze haar met rust nu. Ik kan niet commenten of inloggen bij, dus dan maar even zo.

  Onze lieve BU zit op 3 eieren πŸ˜‰

  Chipo/Liesbeth

 17. Zo, ik zeg het zelf, dat werd tijd voor een nieuw bericht.
  Het zou leuk zijn als de Oettinger oehoes de kast in bezit nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s