Mag het licht uit

Drukwerk
Zaterdag 25 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties voor de 10e maal de Nacht van de Nacht.

Wil je mee doen aan een duistere activiteit, bezoek dan de site om te kijken wat er zoal te doen is.

Advertenties

82 thoughts on “Mag het licht uit

 1. Goed dat filmpje, want dit is dus de eerste keer dat ik Heinzl in volle glorie zie en hoor. Machtig. πŸ™‚

 2. Geert, bedankt voor het filmpje. Ik denk dat het een M. is Wieland, want volgens mij zie ik in het filmpje van Geert op 4.33 iets glimmen aan de rechterpoot. Miss. dat iemand anders dit ook ziet?

 3. yep, was weer op het nest. Kort daarvoor beide te horen, wat verder weg.Ze zagen dat het goed was πŸ™‚

  Kagoe, heb een andere laptop met slechte boxen 😦 kon niet goed beluisteren wie nou in nest kwam. Dacht Lotte, beetje platte kop. De eerste roepsessie was van Heinzle.

 4. vanaf 19.06 zit ie in het nest . Hij klinkt een beetje vreemd, maar dit kan ook aan mijn oren liggen.

 5. Als ik goed luister naar de roep zegt hij eigenlijk Hoeowo. En dan lekker langzaam en in de vertraging πŸ™‚

 6. Hahaaa Bas dat 5je zit in de pot πŸ™‚
  M te horen, heerlijk heerlijk!!

 7. Heb toch het idee dat de rust is wedergekeerd. Denk dat de gelukszoekers weten hoe het zit πŸ™‚
  (plek bezet. Jammer dan!)

 8. En als reactie op je blog: *dempt het licht iets voor Henriette* Zo beter? πŸ™‚

 9. Hm, muizenissen idd … Doe mij ook maar wat leukers en originelers! πŸ™‚

 10. En als bijv. de veldmuizenpopulatie afgenomen is, krijgen de katten dan de schuld ? Of moeten de muizen muizenbelasting gaan betalen als er teveel zijn ? Het onderzoekje is overigens niet nieuw. Het is al eerder in Belgie gedaan. Pas op met het aanraken van dode muizen i.v.m. met het Hantavirus en de verschillende serotype daarvan. !!!!!!!!! Het is denk ik niet de bedoeling dat over een jaar een nieuw onderzoekje de verspreiding van deze opgelopen virussen in kaart moet brengen.

 11. Jammer dat ik niet meer op de veluwe ben, anders had ik mooie foto s kunnen maken van de muizen en rattenlijkjes waar mijn kat mee aan kwam zetten. Ik zit weer in de randstad in mijn appartementje…en mijn kat dus ook. Op het balkon valt niet veel te vangen. Hij moet zijn energie nu kwijt raken met het vangen van een paar muggen of vliegen. Dat doet hij trouwens net zo fanatiek.

 12. …Ik ga hier geen gewoonte van maken hoor Henriette. Dit is natuurlijk een oehoesite. Maar het filmpje is zo leuk πŸ˜‰

 13. ik kwam vanavond dit filmpje tegen op YT. Geen oehoe maar een andere uilensoort.

 14. Bas, ik had het filmpje van die hond al op TV gezien, zag er echt vreselijk zielig uit, maar het liep gelukkig goed af! Petje af voor het geduld waarmee die mensen het dier weer schoon hebben gekregen πŸ™‚

 15. Ahhh Henriette, weer een curiositeit erbij! πŸ™‚ En die (dus niet zo domme) hond: misschien moeten de hekjesbedenker en de hekjesmaker een poosje gaan observeren?? Ach, ze blijven je verrassen die honden, net kinderen. Als je zegt dat doen ze niet doen ze het de volgende dag (of eerder) wel πŸ˜‰

 16. Dat inzoomen is er ook niet beter op geworden. Vooral als je snelle plaatjes moet schieten. Veel te trage afstelling naar scherp beeld. Met zo’n beeld gaan we de meest vreemde prooien zien πŸ™‚ beetje Toy story figuren The dragon Monsters b.v.

 17. Cam zoekt de richel af. Hebben niet door dat Heinzle op de rots zit. Geeft ook veel mooier overzicht πŸ™‚ (snap dat dan !)

 18. Wat een probleem hekjesbedenker πŸ™‚
  een mooi dierendagfilmpje Bas

  Heinzl laat zich ook weer horen. Hij viert vast ook dierendag vandaag.

 19. Covered in tar & unable to move, this amazing rescue saved this dog’s life!

 20. Geza en Kagoe…de hekjeslieden zijn zich aan het bedenken of het hek weggaat en de ladder teruggelegd gaat worden, het hekje verplaatst gaat worden en elders een hekje op strategische plaats erbij (rigoreuze beperking van vrijheid slimme hond) of dat er meerdere meters hout bij moeten komen voor volledige barricade, maar wel maximale vrijheid. Hekjesbedenker en hekjesmaker zijn druk in overleg πŸ˜‰ Inmiddels zet de hond aan tot hersenbrekens, want vandaag is hij meerdere malen op plaatsen gezien buiten zijn territorium waarbij de eigenaars totaal geen idee hebben hoe hij daar heeft weten te komen.

  Er is vandaag wel een dommerik bijgekomen. In het veld vond ik een dode verse jonge rat die nu op sterk water is vereeuwigd.

 21. Het vertrouwen in de domheid was idd groot :-)) Prachtige anekdote. Ben benieuwd naar de volgende stap van de hekjesbedenker πŸ˜‰

 22. Dierendag anekdote: de hond strekt graag de benen richting weg. Om hem dat te belemmeren en toch totale vrijheid te geven werd er een ladder voor de doorgang gezet. In feite kan de hond nog via andere plaatsen heel makkelijk de weg bereiken, maar hij posteert graag voor de ladder en kijkt daaroverheen naar waar hij niet gaan mag. De andere escape routes taalde de hond niet naar. Normaliter werd de hond slim genoemd, maar op dit aspect dacht hij nΓ­et verder dan de neus lang was. Beetje dom op dat vlak, werd zijn predikaat. Doel bereikt. Omdat het zijn nut had bewezen werd na 2 maanden de ladder vervangen voor een leuk breed hek. Zo een die je een lekkere achteloze swung kan geven en moeiteloos in het slot valt. Er werd nog even afgevraagd of het hek geen verspilde moeite zou zijn en de hond de andere routes zou nemen, maar het vertrouwen in de domheid van de hond was groot. Wel viel al direct op dat de hond niet voor het hek ging posteren. Hij bleef er zelfs meerdere meters vandaan. Vandaag, op Dierendag, heeft de hond laten zien waar het werkelijke dommer dan dom en de naiviteit schuilt. De hond stond ineens aan de andere kant van het hek en keek daarvan richting de hekjesbedenker.

 23. Ik ga in de tuin van de laatste zomerdag genieten, de herfstbabbels van de vogels aanhoren, proberen te ontdekken waar de egel zijn winterslaap gaat houden, en mijn best doen de foto’s te vergeten waar ik vanmorgen nietsvermoedend middenin viel toen ik mijn rondje digitale nieuwslezen deed. Werelddierendag en Offerfeest.

 24. Goedenmorgen. Tja, 4 oktober. Pimpeltjes kijken in de bosjes achter mijn huis en de katten verwennen. Die hebben het nodig. Ik ben er dus weer. Veel geluk met steenuil Bas. Ooit heb ik er 1 in het echie gezien, maar dat is al zo lang geleden. Bij dat revalidatiecentrum waar ik was, stonden veel bomen. Aan het geluid van de merels te horen, waren ze hun 3e leg aan het grootbrengen. Het is een vruchtbaar jaar en dat is het. En antwoord op Wieland van 30 september 02.47. Goed idee verschil M/V oefenen.

 25. Vandaag is het 4 oktober Wereld Dierendag. Wat gaan jullie doen?
  Ik ga de lokale boomgaard ‘Landgoed de Olmenhorst’ uitkammen, opzoek naar de mogelijke aanwezigheid van een Steenuil πŸ˜‰
  Vervolgens ga ik naar het Vogelasiel in Haarlem voor een uitgebreide rondleiding:)

 26. Bedankt voor het filmpje, Geert:) Leuk!

  En een Steenuil vlakbij huis, Joan! Geluksvogel;-). Ik heb nog nooit een Steenuil in het wild gezien 😦 Wel exemplaar dat was opgezet en tentoongesteld werd in een museum.

  Majo, je IJsvogel duikt vroeg of laat vast een keer op. En misschien is het dan wel weer een nieuw exemplaar. Who knowes πŸ™‚

 27. Een prachtig stukje wereld, en dan die tegenstelling. Muziek en bloedbad. Ik word altijd geraakt als ik de zang van walvissen hoor. Zo oer, zo puur. Het diepe timbre dat door je lichaam heen gaat. Zo nutteloos, triest en godvergeten moorddadig.

 28. @ Henriette, Joan en alle andere geΓ―nteresseerden. Hierbij een artikel uit het reismagazine Columbus van de journalist en schrijver Auke Hulst, die een bezoek brengt aan de Faroer eilanden.

  Het is een PDF-bestand:

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fvisitfaroeislands.net.dynamicweb-cms.com%2FAdmin%2FPublic%2FDownload.aspx%3Ffile%3DFiles%252FFiler%252FVisitFI2010%252FPDF%252FColumbus.pdf&ei=luIuVOyaAdLtaoWugJgH&usg=AFQjCNEd3P-FO2896eV66jiVpwEH9lkuFg&bvm=bv.76802529,d.d2s

 29. Ik zag vandaag de foto van de duizenden walrussen op een strand. Zij zouden daar hun laatste adem uitblazen bij gebrek aan ijs. Maar het schijnt een hoax te zijn. Volgens een ander bericht komen de zeerobben al 45 jaar op dit stuk strand bij elkaar om hun liefdesleven navolging te geven.

 30. Cadeautje. Oehoe op het nest. Kan niet zien of er een ring omzit. Zo te zien hevig te roepen. Wat een blij begin van deze dag.

 31. Ja leuk Bas ,
  Hier rondom me huis een week of 2-3 geleden weer een steenuil gespot. ben er erg blij mee.vind het erg bijzonder dat ze weer terug zijn,en heb weer een beetje hoop dat ze mijn nestkast gaan vinden.Ik heb ze al enkele jaren niet meer waargenomen hier, sinds dat de plaatsen waar ze toen nestelen zomaar afgebroken werden.
  Vind het jammer dat die uiltjes niet beschermd worden.

  Een beetje offtopic,maar vanmorgen op het NL. nieuws duizenden zeerobben op een stukje strand bij elkaar.
  Wat moet ik daar van denken, zal wel goed gaan met ze? Ze zitten dicht bij elkaar om de jongen te beschermen?weinig ijs?is andere jaren toch ook.

  Tegelijk op het Duitse nieuws honderden dolfijnen en/of walvissen die in een baai op de Faroer eilanden worden gejaagd,en daar worden afgeslacht.
  http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2252316/Blutige-Jagd-auf-Wale-und-Delfine#/beitrag/video/2252316/Blutige-Jagd-auf-Wale-und-Delfine

  Bizar dat kan in een EEG land wat toch maar 1200KM van Nedeland af ligt, waar maak je dan druk over? het laatste toch…

 32. Geweldig Bas!!! Ik mis hem hier al een poosje. Hopelijk komt ie gauw weer eens langs πŸ™‚

 33. Ik ben helemaal in mijn nopjes. Heb deze week sinds jaren weer de IJsvogel vlakbij mijn huis gespot. Hoorde hard gepiep en zag een blauwe streep voor me langs flitsen, terwijl ik langs een paar sloten fietste. Kon niet missen! Een IJsvogel.

 34. Haha, we hebben genoeg redenen om te toasten met de champagne πŸ™‚ En anders verzinnen we er gewoon 1 ter plekke πŸ˜‰

 35. Dank je wel Bas, mooi he! zo duidelijk te herkennen πŸ™‚ het lijkt alsof ze haar pluimen achterover drukt als een kat haar oren. Grappig! De champage staat πŸ™‚ in Zuid of Oost mag ook midden met of zonder slagroom πŸ™‚

 36. Lotte herkennen we uit duizenden πŸ˜‰ Fijn dat ze er nog is en er driftig op lost wordt gebaltst! Prachtige screenshots, Wieland:)

 37. Het inzoomen is inderdaad niet publieksvriendelijk. Maar tegelijkertijd zal dat waarschijnlijk ook de reden zijn. In dat geval zou de EEG er beter aan doen de beelden prive te houden als men eigen details op de voorgrond wil bekijken. Of ze juist geinterpreteerd worden is dan een tweede. Ik zou zeggen…zoom pas werkelijk in als het er toe doet.

 38. Ja plopt het nest weer in

  En even later komt V, volgens mij gewoon onze Lotte. Kraken en roepen ronde kop, zonder ring.

 39. Sopraan en alt Majo .Bij haar eerste oehoe dacht ik dat het een M was :-))

 40. Ik blijf het jammer vinden. Zijn er 2 oehoes in beeld, wordt er op eentje ingezoemd. Ben nu juist benieuwd hoe die M. zich in het nest gedraagt als V. zo dicht bij is. Aan het geluid te horen laat ie zich van zijn beste kant zien op zo’n moment.

 41. Geza, zelfs ik heb het onder de knie gekregen. Na 3x proberen. πŸ˜‰ Het lukt je!

 42. Ter aanvulling: je komt binnen en klikt de FB popup weg, typt je nickname in, drukt op het vlak dat je gast bent, en je rolt naar binnen. Daar aangekomen typ je in de blanco regel onderin het beeld je tekst die je kwijt wil en drukt op enter. Et voila πŸ™‚

 43. Ooowwww, ben ook zo’n klungel soms! inloggen en typen op de chat lukt wel, maar dan nog zenden… laterss Kagoe!

 44. Hoi Geza, aan de linkerkant op dit weblog staat ook een link naar het oehoekwartier.
  die kan je ook gebruiken.

 45. Bij de highlights van oktober,,.. dus nìet in het archief..staat een foto van M. op het nest vanochtend.

 46. @ Geza: nee. Nadat je je nick hebt ingevuld verschijnt idd een pop-up venster van FB. Kun je gewoon wegdrukken. Open haard en barkast gaan meestal pas in de avonduren open πŸ˜‰

 47. Even nog een vraagje: Kan je alleen in het oehoe kwartier reageren als je op face
  book zit?

 48. Hoihoi allemaal! Ik schrijf niet zo vaak momenteel, maar lees wel steeds alles bij! Ben heel druk met een nieuw puppy in de weer, helaas is de echte Geza eind juli overleden 😦 Maar ik ben wel benieuwd wie we later gaan zien: Lotte en Heinzl, of worden het misschien Franz en Gretchen???? πŸ˜‰

 49. Ohhh ik heb alles weer mis gelopen, alles is op, geen thee, cake, slagroom, openhaard is uit!
  Helaas, hallo allemaal. Na een drukke tijd probeer ik wat vaker in het Oehoehuis aan te schuiven, lees leuke voorstellen en heb wel een idee. Locatie ligt in Z-Holland.
  Ik meng me nog niet in wie is wie of wie van de drie, moet wel zeggen dat ik op de foto van Piety het hartje onder de kop erg mooi vind. Lijkt mij geen Heinz en Lotte heeft een ronder kopje dan op de foto’s die ik gezien heb.
  Nel, ik hoop dat je snel hersteld. Kan je wel lopen? Wat zal je geschrokken zijn.
  Leuk jullie te lezen.

 50. Kijk dat bedoel ik, hebben we ook in huis! Snoep ik wat slagroom mee, champagne met slagroom kan best. (ben niet zwanger hoor πŸ˜‰

 51. Ben het met Henriette eens dat we verder bespreken en plannen in het oehoekwartier.
  Ik heb de open haard aangestoken en de koffie staat klaar. Voor Bas en mijzelf champagne natuurlijk en Henriette haar eigen cocktial. Koekje erbij?

 52. De Zweedse oehoes laten zicht ook weer regelmatig zien dicht bij de oude nestkist. Poetsen, roepen en rondhangen.

 53. Wel een leuk idee, die duistere activiteiten, voor de oehoewachters πŸ™‚ echte oe’lewapers te beluisteren. Verschil tussen M/V oefenen? Idee voor reunie?

 54. Oke heb hem gevonden πŸ™‚
  Bosuil te horen. Mooie geluiden uit de Eifel. Groot verschil met regenachtig weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s