Zomaar een filmpje

….van de Deense webcamoehoes.

Het mistige van de live webcambeelden schijnt overigens niet alleen te maken hebben met de stand van de zon, maar ook een combinatie te zijn van vochtproblemen.


DOF BirdLife

– Henriette –

Advertenties

190 thoughts on “Zomaar een filmpje

 1. o.t. HenriΓ«tte zou jij mij even een berichtje willen sturen via mijn site. Er is namelijk iemand die contact met je wil opnemen maar ik heb je email adres niet ( meer) .

 2. Bedelende takjes vrij dichtbij. Cam op nest gericht.
  rond 5.26 plots stil. Eten??

 3. De Dom webcam is ook al evenuit. Jammer, want ik had graag gezien hoe ver het beschemingsbeleid gaat

 4. De Zweedse jongen vinden de oude nestkist toch best aantrekkelijk. Ze zitten er in, lekker beschut tegen wind en regen. Oehoe appartementje πŸ™‚

 5. Geweldig is dat…ze komen toch steeds weer even op de richel kijken. Het lijk er op, dat de 2 Deense nu echt het nest verlaten hebben. Gisteren helemaal niets van ze gezien en nu vanmorgen ook een leeg nest. De Zweden hadden een verrassing vanmorgen….3 jonge uilen op de oude nestkast. Prachtig om te zien….

 6. Twee takjes πŸ™‚ op de richel.

  Zien er goed uit ook van dichtbij.

  En eenvan vertrekt weer..

 7. `Kleine zou maar zo op de richel kunnen zitten. Cam staat op nest, mag best eens draaien. Als ze nou eens een camman/vrouw neerzetten die niet naar voetballen kijkt πŸ™‚
  Meerdere bedelroepen te horen.

 8. Er bestaat nu ook al een reclamesite “laat uw ringen aanvliegen door een roofvogel” ,van De Valk Roofvogels, daarin wordt de visarend en de oehoe gebruikt!! Belachelijk en idioot!!

 9. ah de reuzenrat is weer aanwezig πŸ™‚ je kunt door de schaduw goed zien hoe de rots boven eruit ziet.

  Buizerd te horen…

 10. Een bedelende takkeling goed hoorbaar op de achtergrond. Met de afsprong van de kleinste is dan nu echt het begin van het grote Oehoe leven voor het 3 tal begonnen.

 11. Lastige stelling…levenslang tam op stokje of in show. Bij het laatste bestaat weer de mogelijkheid dat het het vrije ruim kiest. Van de 16 territoria in Nederland mogen er naar mijn mening sowieso 2 niet meegerekend worden i.v.m. het tam-issue.

 12. Nel, ik ben bang dat ik dat ook ga missen ;-( Ik zit niet elke hele dag te kijken, en zaterdag reizen wij even af naar andere oorden! πŸ™‚ (is ook wel leuk!)

 13. Oh, dat wordt straks mooi Geza. Als ze gaan uitvliegen. Heb dat 1x mogen aanschouwen. Twee kopjes uit het nest stekend en een oudervogel er steeds langs vliegend. Het was alsof die liet zien “kijk kinders, zo moet het. Je laat je gewoon vallen en dan gaat het vanzelf”. De ouder liet zichzelf ook elke keer vallen en die twee bekeken het met zeer grote belangstelling. Het ging achter elkaar door en het duurde nogal lang. Daardoor heb ik helaas het resultaat niet kunnen zien, moest er zelf vandoor. Maar fascinerend!

 14. Goedemorgen, Ja Nel, onvoorstelbaar hoe die GZ dat doen hΓ©! Er zit een stelletje onder de dakpannen hier aan de overkant, zo’n klein randje en: floep, weg zijn ze! Ik verbaas me er ook steeds over dat ze daar in één keer zo onder schieten! (haha, en zonder remsporen) πŸ™‚

 15. Goeiemorgen. Schitterend filmpje Geza! Ik zou zoiets wel eens van een gierzwaluw willen zien. Die komen met volle snelheid aan en duiken dan zo het nest in. Vaak gezien van dichtbij en dacht er dan remsporen bij en gierende banden. πŸ˜‰
  Het leek net of ik net Dotje nog hoorde, het was wel het ritme, maar ieler en hoger geluid. Misschien komt dat door grotere afstand?

 16. Ja Geza met gestrekte klauwen in vol ornaat. Kun je je maar beter overgeven en laten omarmen door die prachtige vleugels πŸ™‚

 17. Wieland, moet je je eens voorstellen hoe dat in het echt over zou komen als ‘ie zo op je afkomt………. En ik hoor Dot, maar kan d’r niet ontdekken 😦

 18. Dotje op richel

  Geza, een duivels dilemma, je kunt niet anders kiezen dan voor zoveel mogelijk bewegings “vrijheid” voor een tamme en of beschadigde oehoe. Op je filmpje kun je prachtig het grijpen zien en zoals ik al benoemde de geconsentreerde blik. En wat een vleugels, adembenemend!!

 19. Maar, wat ik me steeds afvraag is het volgende: een in gevangenschap gefokte oehoe zal nooit het leven hebben zoals een wilde. Waar is die “tamme” oehoe dan beter af, in een “vaak” te kleine voliΓ«re waarin hij afstompt, of bij een valkenier of een vliegshow? (Het mag van mij allebei verboden worden, maar de realiteit is tot nu toe helaas anders)

 20. Haha Henriette, dan wil je wel even bukken! Maar wel gaaf als je dat meemaakt πŸ™‚

 21. Het filmpje is al eens neergezet door mij, maar hij blijft idd. mooi. Zo heel af en toe maakte ik een uitzondering om iets van een tamme Oehoe neer te zetten. Om het bespreekbaar te maken…en in dit geval om te laten zien hoe de Oehoe zijn poten naar voren steekt en de klauwen openzet als in vangst van prooi. Met een wilde zou dit idd. nooit lukken zo mooi vast te leggen. Tenzij …..ik heb ooit de kans gehad. Ik had mevrouw wilde oehoe in het vizier. En ineens zag ik, verhip, zij mij ook. Ze zette zich af aan de tak in de boom, vloog linea reacta op mij af…en ik dacht warempel dat ze een schijnaanval op mij ging doen. …of even gezellig kennis met mij wilde maken. Filmen wordt dan totaal even vergeten πŸ˜‰ Maar ze vloog over mij heen naar de prooi die achter mij liep πŸ™‚

 22. Jammer dat je constant overal zo negatief reageert als ik ergens wat neerzet Ch1po. Het verhaal achter het filmpje is een ieder wel bekend, en daar zullen weinigen het mee eens zijn, ook ik niet. Maar het gaat hier gewoon om het beeld waar je de vliegbewegingen zo mooi kan zien.

 23. “minpuntje” huhuh. Om over de rest maar discreet te zwijgen.

 24. Okee okee, die veters = idd een min puntje….Maar het is zo mooi om de bewegingen zo goed te zien die worden gemaakt met afremmen, beetje “bijsturen” en landen πŸ™‚ Ohw…en die klauwen……

 25. Alleen zo jammer van die leren veters om de poten.
  In het wild krijg je natuurlijk ook nooit voor elkaar om het zo te filmen.Maar het blijft een prachtig filmpje om te zien.

 26. Wow Geza, machtig en prachtig!! Wat een vleugels en die geconsentreerde blik super!! Mooi.

 27. Hoor bedelroepen van pullen, wat verder weg.

  Ja mooi he Ch1po, zo mooi dichtbij.

 28. Zou mooi zijn als de cam. even naar de richel zou zwenken πŸ™‚ Lotte staat daar te wachten.

 29. 19.39 Lotte laat zich horen. Geen juventjes op de richel. Beeld op nest gericht.

 30. nog steeds zittend op de richel, hoor een andere kuuk in de buurt ook roepen..

 31. Dot is weer op de richel. Loopt een beetje moeizaam en ze schreeuwt. Zou ze wel wat gegeten hebben…vraag ik me af

 32. @Henriette… dat zal dan Lotte geweest zijn?
  Dan heb ik Heinzl niet gezien, heeft Lotte op “zijn” rots gezeten πŸ™‚
  Ik zag wel de donkere schoudervlek, dus was aan het twijfelen..

 33. Leuk he Cenoriva, een oehoeterritorium op aardige afstand. In de eerste foto’s herken ik een vrouwelijke Oehoe.

 34. Geweldig weer Cenoriva. Waarom tot volgend jaar? Je kan zo af en toe nog eens langs komen
  om te beppen πŸ™‚

 35. Prachtig Cenoriva, echt fantastisch dat je ze zo goed kon zien! En natuurlijk tot volgend seizoen.

 36. Aaaah, geweldig Cenoriva. Wat leuk dat jullie hebben gekeken of Dotje goed op haar pootjes terecht is gekomen. Ben best wel jaloers,..even heen en weer πŸ˜‰
  Bedankt voor de foto’s en jij ook een mooie zomer toegewenst.

 37. http://nl.tinypic.com/m/icl02c/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl05c/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl05e/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl05i/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl05l/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl082/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl084/4
  http://nl.tinypic.com/m/icl08n/4

  Dotje uitgevlogen..super… wilde wij haar nog zien, dan moesten we gisteren gaan kijken..
  ze vliegen immers steeds verder weg…
  dus…. kinders in de auto en huppekee..daar gingen we weer…
  wat was dat ook alweer ? oehoe-gek ???

  enfin, hadden meer resultaat dan woensdag jl.

  zagen meteen toen we de verrekijker richtten al een oehoe in beeld zitten, de eerste foto’s..
  toen was het weer zoeken, zoeken, zoeken..
  op en bij het nest zat er geen..
  althans, niet voor ons zichtbaar..
  de berg een stukje opgelopen… niet de berg zelf, parallel eraan..
  en dan kijk je vanuit een andere kant..en toen zag mijn man een oehoe bewegend naast een struik…
  ik heb er een pijltje bijgezet, want is moeilijk te zien, maar bewoog, is oehoe, 100% zeker..
  een stukje onder het nest, meer naar de heinzl kant..

  Toen werd het steeds donkerder, de camera maakt dan geen goede beelden meer, dus naar beneden gelopen, en je kijkt dan nog steeds tegen de zijkant aan, en ineens zagen we er eentje vliegen…boven aan de top..
  daarna nog eentje, waarvan foto gemaakt, halverwege rots, kant Heinzl..

  Jammer dat we Lotte zelf niet gezien hebben, althans, dat denk ik..

  Misschien dat ik juli/aug nog eens poolshoogte ga nemen, maar voor nu is het welletjes geweest..
  de enci is dichterbij, en daar zitten er 5 die te zoeken zijn..

  Iedereen een fijne zomer, en de cam blijft open, dus tot volgend jaar?
  Gr. Cenoriva

 38. 01.58 vliegt weg van richel naar vrije ruimte. Mooi en krachtig!!

 39. Dat is met zekerheid onze kleine Dot. Ik herken haar aan haar manier van doen. Ze was waarschijnlijk helemaal niet zo ver en zit voor de nacht misschien liever op de vertrouwde richel voor meer overzicht. Slim, hoor…..

 40. 00.34 kleintje weer op de richel…fijn ze weer te zien mss dat de rest ook nog even langs komt.

 41. HHEEEE HOERA hoera, het is kleintje is het dus toch gelukt om snel in het donker de biezen te pakker, mij eerst op het verkeerde been zetten en dan hup de rat achterna, en Stefan heeft de middelen hoeft niet commercieel!! yes yes oooohh wat is het leven toch mooi hahah….
  Zal vannacht even kijken of ze nog lang komen….
  tot laters….

 42. Goed bericht! Nu maar duimen dat Lotte volgend jaar ook weer voor dit nest kiest πŸ™‚

 43. Grandioos bericht. En een ode aan Dotje:

  En daar gaat ze dan,
  niet aan de aarde gebonden
  maar opgetild en vrij.

 44. Gelezen? Bericht van Stefan…de cam blijft draaien πŸ™‚ super !

 45. OOOhhhwww…snif snif……Hoera voor Dotje! En dat ze hopelijk een lang en gelukkig oehoe leventje gaat krijgen ,<3 en de andere twee ook uiteraard! ❀ ❀ (* legt doos tissues op de bank*)

 46. Leuk, leuk Cenoriva! Wat een bofkont ben je dat je een dagje Eiffel kunt doen. Heb je ze weer eens gezien. Van de foto’s kan ik niet veel maken. Jammer.
  En het lijkt er dus toch op dat Dot er van door is. Hoera en….. snif.

 47. Wieland, cam is op het nest geweest vanmorgen rond 9.45 uur en het nest was leeg.
  Zeker leuk ritje Cenoriva, wil volgende keer wel mee-liften!!

 48. @Wieland… als de laatste foto een pul is, dan moet ik de foto’s nog eens bekijken met de tijd erbij…

 49. Heb de archief foto’s nog even bekeken en ik geloof daadwerkelijk dat kleintje vertrokken is, of ze moet onder de cam zitten. Is ze toch de rat gaan zoeken πŸ™‚

 50. Cenoriva, laatste foto lijkt meer op een pul?

  Hoop dat cam even op nest in kan zoomen dan weten we of ze echt na 05.15 is vertrokken.
  PPfff moet nu echt slapen….

 51. Kleintje druk aan het oefenen.

  Kleintje op richel, kijkt prooi na die ze heeft laten vallen.

  05.15 Kleintje op richel

  05.41 liep ze uit beeld

 52. Hoi Cenorica. Op foto 2 meen ik ook 2 pullen te zien.
  Op foto 3 en 4 zie ik geen Oehoes zitten. Op foto 6 m.i. een volwassen Oehoe te zien. Leuk ritje πŸ™‚

 53. Hola…ineens staat er een ander filmpje van zee-arenden. Dat moet ik even aanpassen.

 54. Als ik de archief beelden bekijk, denk ik dat de kleinste tussen 5:00 en 5:30 is vertrokken.

 55. Leuk Cenoriva dat je ons weer mee laat delen in wat je gezien hebt πŸ™‚

 56. Goedemorgen, net een rondje zien maken met de cam, alles leeg, geen dotje te zien voor mij.
  Cenoriva, ga straks de foto’s kijken. Moet nu wat anders doen.

 57. Woensdagavond naar de Eifel geweest… oppas geregeld, 1,5 uur heen, en 1,5 uur terug πŸ™‚
  Wilde graag weten waar de twee kuuks zaten…
  Twee jaar terug ze zien “vliegen” … woensdag jl. minder geluk..
  heb geen oehoe’s gezien, wel uk op richel, maar is onduidelijke foto,
  http://nl.tinypic.com/m/icjtrk/4
  wist van dochter, met wie ik sms contact had, dat ze zat te schreeuwen.. vanuit onze plek dus niet te horen, wel als ik op de uitkijkplek boven de rots zou gaan staan.

  Heb ook een oehoe gezien( op foto naderhand) , denk dat het juveniel is, maar…zit helemaal uit de richting, zou dan bij pa zitten…
  Denk zelfs dat er misschien eentje vliegt..
  http://nl.tinypic.com/m/icjtpu/4

  Dat haalt wel mijn hele veronderstelling onderuit, dat er twee in de buurt van het nest zitten..
  http://nl.tinypic.com/m/icjts5/4
  http://nl.tinypic.com/m/icjtvp/4
  het kan dus ook rots en plant zijn..

  http://nl.tinypic.com/m/icjtw0/4
  dit is een foto van de uitkijkrots van Heinzl, hier vind je hem meestal terug
  aan de andere kant, bij de struik, vonden we dus de oehoe van de eerste foto

  en dit, is het een oehoe of een dot gras?
  http://nl.tinypic.com/m/icjtw7/4

  Je staat er een heel eind vanaf, je moet met een camera de afstand overbruggen.
  Ik had de zoom van 30 thuis gelaten, omdat die foto’s vaak onduidelijk maakt
  had de 18x zoom mee
  bedenk net dat ik camcorder mee had, met 30x zoom…
  heb die beelden nog niet bekeken, zal ik nu eens even gaan doen..

  Ik hoop dat ik de goede url’s heb en de foto’s zichtbaar zijn..
  Graag een mening …

 58. Na een hele week zonder internet, was ik bezorgd om ons kleintje. Dat ik haar misschien niet meer zou zien, maar gisteravond laat was ze er dus gelukkig nog. Nu zie ik haar ook niet…misschien toch de anderen achterna gegaan….Even afwachten maar.

 59. Het is echt een zoekplaatje. Het is heel verwarrend, de pixeltjes bewegen steeds. Het wordt pas duidelijk, denk ik, als er op het nest wordt ingezoomd.

 60. geloof haar nu toch te zien zitten… zo onduidelijk die beelden…

 61. mwah..als ik naar de archiefbeelden kijk, dan begin ik haast te denken dat ze weg is… we stonden erop te wachten dat ze ging uitvliegen, maar nu mis ik haar toch …

 62. Zover ik gezien heb Nel is ze weer naar het nest gelopen en ligt ze in het nest. Of ik moet mij ernstig vergissen.

 63. Goeiemorrege. Ik zie haar niet. En hoor haar ook niet. Andere kant van cam of toch de sprong gewaagd?

 64. Stapt en fladdert nog wat rond en gaat vervolgens weer in het nest zitten. Komt er nog maar niet van de anderen achterna te springen. Nog maar even wachten dan….

 65. Gaat steeds verder op de rand prooi achterna?? Nee toch maar niet. 2e pul arriveert en staan samen nog even rustig te kijken. 2e pul vliegt weer weg.

 66. Kleintje op randje van richel met prooi. Rat lijkt het, ongelukkige staat te dicht bij rand en laat de prooi vallen over de rand. Ahhh zit ze ook niet mee, arme ding!!

 67. Kleintje alleen in beeld. Staat te wachten, ziet af en toe wat buiten de richel en fladderd dan over de richel. Andere pullen zijn weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s