Juvenieltje

Hier kan jouw Oehoe verhaal ook komen te staan.

Deze juvenieltjes ruimte wordt aangeboden aan een ieder die een oehoe ervaring heeft gehad, in welke vorm dan ook (kijken, horen, close encounter) en daar over wil vertellen. En nog belangrijker….wil delen.

Advertenties

60 thoughts on “Juvenieltje

 1. We mogen de prooi níet zien. Mijn eerste gedachte is een vogel. Ennuh…..we kunnen naar boven.

 2. Ha, Henriette, probeer jij ook eens wat te maken van die prooi. 2 zien meer als 1

 3. ik hou het op vos, 2e kuuk probeerde hem aan zijn staart weg te trekken 🙂

 4. 21:38 M of V met grote prooi. Degene die de camera bedient was net niet snel genoeg om het goed in beeld te brengen.

 5. Hmmm….ik weer. Natuurlijk weer op het laatste moment gekeken en te weinig meegekregen van een eerste indruk. Morgen beter….hoop ik.

 6. Op dit moment is het e.o programma gaande. Ik ga even goed luisteren.

 7. En het wordt geloof ik tijd dat de koters weer wat eten krijgen.

 8. Ik ben deze keer nog Toeps. In het vervolg ben ik gewoon Nel. Ik had Toeps gekozen bij de Su’tjes omdat daar al zoveel Nellen waren, maar hier is er maar een, dus het kan wel. En echt anoniem hoef ik nu ook weer niet te zijn.

 9. Goedenmorgen. Waar kan ik die link naar natuurbesef vinden?

 10. Hoi Agnes, fijn dat jij er was vannacht. Op het werk kan ik niet zo veel reageren, sorry!!
  Helaas geen DVP maar vrolijk huppelende pullen dat is ook al wat 😉
  Val nu bijna om en kruip erin duzzzzzzz………
  foto’s later……

 11. Tot zover geen bijzonderheden. Geen DVP helaas.
  Ben nu weg.

 12. 03.19 pul komt met restprooi uit nest sprinten. Lijkt slappe vacht, mss egeljasje? Pulkt er wat aan. Wat losse fladderoefeningen en loopt nest in. Rust.
  GB

 13. Correctie:
  Zo te zien (zie ook archiefbeelden) is maar uk in nest, het deerde ws. op het balkon.

 14. Hallo Wieland, gut, dass du nun hier bist 🙂 Ik ga mijn bed opzoeken.
  Veel kijkplezier voor jou en DVP voor de oehoetjes!

 15. 02.00 – 02.40 GB
  Diepe rust. Een Kuuk ligt te slapen op de landingsbaan, uk en de andere zijn in het nest.

 16. Trusten Bas, kijk zoveel mogelijk tussen 02.30 en 7.00 als er niemand anders is.

 17. Ga morgen je link naar het onderzoek naar natuurbesef openen, Henriette:) Klinkt heel interessant:)

 18. 1:00 – 2:00 uur. Geen bijzonderheden. Het lijkt alsof er een prooi ligt voor het nest, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen (pul lijkt ergens van te eten). Zou ook niet weten wat.

  Veel plezier voor wie volgt.

 19. Hoi Wieland, bedankt. Di-ochtend ben ik weer van de partij. En Adr3ana, ik wist ergens wel dat het niet bij mij lag. Ik vond het alleen zo gek dat ik wel op deze site kon en verder nergens anders. Pas toen ik alle cookies had verwijderd kon ik weer overal in. Zou het soms aan deze site gelegen hebben? 😉

 20. 22:32 Lotte met ratje
  1 kuiken nam de rat en een ander vloog een stukje over de richel het beeld uit!!!

 21. LW, 18.05 Lotte op nest, lijkt zelf te eten. Staat met rug naar can.
  Vertrek niet gezien.

 22. Wat is er toch met het beeld van de Deense oehoe’s? Iedere keer als ik even langs kom valt er weinig tot niets te zien. Wordt de lens nu steeds vuiler? Ik kan me niet voorstellen dat de arme beesten in een enorme luchtvervuiling moeten opgroeien.

 23. In Denemarken is een albino steenuiltje gevonden in nest. Omdat uilen jagen op gehoord zou deze kans maken te overleven. Een nest in een schuur in Jutland waar ook een kerkuil zijn nest heeft. Vraag mij af of de albino overlevingskans heeft.

 24. Toeps, veel meer hebben last gehad van niet bereikbare website’s. Lag dus niet aan jou!

 25. Goedemiddag, vannacht heb ik nachtdienst dus kan ik kijken.
  Toeps, kan maandagmorgen wel kjken v.a. 5 – 7 en verdere open uren.
  Bas, kom later terug op je vraag.
  Moet nu eerst met mijn hondje op stap.

 26. *bloost erg* ja ik had het snel doorgelezen, maar momenteel niet de rust goed te lezen, moet het bookmarken.
  Ik heb alleen bijzonder Konijnenverhaal: kreeg donderdag 3 melksnorren van 9 dagen, en vrijdag heeft men Mama ook gevangen. Een wilde mevrouw dus. Kon niet uitvinden of het al ooit geprobeerd was, haar tepels waren nog gezwollen, dus appartementje ingericht. Ze is met het nest in de weer gegaan. Ze voedt wel, maar denk ik niet genoeg, dus ik voedt ze bij, maar dan krijgen ze in ieder geval moedermelkweerstand mee. Starks hopelijk de hele bende naar de wildopvang. Mw Snor is keistoer en gromt tegen mij als ik eraaan kom.

 27. Laatst heb ik een link neergezet naar de natuurbesefschaal. Ik weet niet of iemand erin gekeken heeft…maar daar staan mooie zinsneden in. O.a. Attitude, houding en handelingsgeneigdheid, gedragsintenties. De bereidheid tot naguurvriendelijke gedragingen. Handelingsgeneigdheid bestaande uit offerbereidheid en actiebereidheid. Als voorbeeld om de zinnen concreet te maken….je bent begaan met konijnen, tamme en wilde. Actie, je inzetten. Offer, voor dag en dauw opstaan, iedere dag weer. Het dier staat voorop hierin. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, inzet en offerbereidheid geven een positieve natuurhouding weer. Geloven in de mogelijkheid om het op te lossen. Bescherming !

 28. Wat mooi dat Deense pul zelf naar boven klom, je zal wel geschrokken zijn midden in de nacht. Het is echt tijd dat ze geringd worden daar.

 29. Goedemorgen, idd Bas, je antwoord aan Chipo 4.27 uur, ja was dat maar waar, *zucht* heb er hele grote twijfels bij.

 30. Ja, Bas, toen ik BDL ging volgen, zwaar onder de indruk, nauwelijks wetend dat de Oehoe (weer) in NL voorkwam, dacht ik echt dat de BDL Oehoes in de ENCI zaten. Binnen 2 jaar was het een media spektakel. Ik ben zelf een keer melksnorren wezen wegbrengen en toen naar de Wand geslopen, fluisterend tegen elkaar, de Groeve ingekeken tijdje en weer weggeslopen.
  De melksnorren/wildopvang is daar in de buurt, en daar vraag je toch ook niet om een rondleiding “mag ik reeën aaien?” omdat de dieren daar met rust gelaten moeten worden om het wild terug in te gaan. Als die beheerder dat wel zou doen, is het binnen no time een soort pretpark. Die grens is zo belangrijk!

 31. Heb verder geen bijzonderheden gezien. Het lijkt er op dat ze allemaal in het nest zitten.
  Na deze enerverende toestand hou ik het voor gezien.
  Een mooie dag gewenst.

 32. Nadat ik alle cookies heb uitgeschakeld, zit ik nu wel in de Eifel. He, he.

 33. Sorry, ik hou er mee op. Kan geen enkele site bereiken, alleen hier. Ben nu bezig met virusscannen en dat kan nog wel een tijdje duren. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

 34. Heel raar. Kan dus wel verbinding krijgen met deze site. Maar niet met Lotte en ook niet met Denise.

 35. Goedenmorgen Bas, als je er nog bent. Het Lottewieletje draait wat door. Ik ga nu eerst naar Denemarken.

 36. Wow, met heel veel moeite is ie naar boven geklommen. Oud genoeg om dat te kunnen blijkbaar. Goed om te weten. Weer een zorg minder. *Trekt sos-signaal weer in* Terusten!

 37. SOS! Deense pul heeft zich in de nesten gewerkt. Zie de Deense pagina voor de details.

 38. @ Wieland, ik kan je bij je laatste twee zinnen niet helemaal volgen. Wat bedoel je precies? ‘Hoewel de ‘Black box’ (het innerlijke) altijd een Black box zal blijven waardoor je nooit met zekerheid gedrag kunt verklaren. Dat is het mooie aan de ‘theorie’ van Darwin.’

  @Chipo. Ik ben het roerend met je eens. En wat ik vooral een zorgwekkende ontwikkeling vind, is dat de mensen die ‘de grens’ waar jij het over hebt, behoren te bewaken, degene zijn die juist de grens steeds verder verleggen. En dat terwijl zij naar de buitenwereld toe meestal het tegenovergestelde beweren te doen: ”willen verstoring voorkomen”, was dat maar waar.

 39. 2:45 – 4:00 uur

  2:45 Tref een leeg nest aan. Pullen bevinden zich op de richel.

  3:31 Heinzel landt met half konijn (Achterkant konijn. Vacht met lange achterpoten + wit pluimstaartje zichtbaar). Prooioverdracht in beeld.

  3:31 Heinzel vliegt weg binnen de minuut.

  Pullen verdwijnen met de prooi naar de richel.

  4:00 Al stoeiend om de prooi belanden de pullen alle drie uiteindelijk in het nest.

 40. Morgenochtend van 5-7 ben ik er weer.
  Maandagochtend kan ik niet.

 41. Henriette wat een ontzettend leuk idee!!!
  Ik hoop dat er een heleboel leuke verhalen loskomen!!!

 42. Hopla…de eerste juveniel is binnen. Dankjewel Toeps 🙂
  He Tineka. Wat leuk je weer te zien. Het was loos alarm. Ik zag een vreemde structuur op de webcam. Maar toen ik wat beter keek zag ik ook heel vaag het witte bloempje en de contouren van de electriciteitskast. Wat het was…geen idee.
  Hoi Piety. Springwatch…kan me herinneren dat ik een paar jaar geleden een aantal afleveringen gekeken heb. Veel mensen zijn er positief over. Ik zal ook weer eens gaan kijken. Bedankt voor de tip.

 43. Dag Henriette. Ik zie je berichtje over het programma van de EO dat a.s. maandag begint. Weet je dat de BBC2 maandagavond ook weer met hun programma Springwatch beginnen. Ik kijk hier al een paar jaar na. Ik denk dat de EO het ook heeft gezien…..

 44. Het juvenieltje:) Wat heb ik daar mooie herinneringen aan:) Het eerste jaar van de Oehoe Beleef de Lente in 2010! Haha, goed idee, Wieland. Ga ik doen 😉 En ik kijk nu al uit naar jouw juvenieltje, Toeps:) Leuk!

 45. goede avond allemaal zag op de deense site dat de jonge zeearenden geringd zijn, is mij gisteren niet opgevallen. hier was een bericht dat het leek of er een doek over cam was misschien ook geringd?

 46. Het bericht is verstuurd Henriette. Ik weet niet of het kort genoeg is voor een “juvenieltje”. 😉

 47. Wat een leuk idee, Henriette!!!
  haha kan Bas zijn stoere mannen verhaal ook kwijt!! Verheug mij nu al 😉

 48. Even wat uitleg…het juvenieltje staat voor een kleintje. En een kleintje is een een advertentieruimte. Diegenen die De Braakbal gelezen hebben, zullen het zich nog wel herinneren.

 49. Toeps, wil jij de eerste zijn ? Het mag in een reactie, maar nog leuker zou zijn als je het mij op wilt sturen zodat ik het bericht kan vervangen voor het jouwe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s