1e jong bij Deense webcamoehoes

Vandaag is niet alleen de kapotte eierschaal gezien, maar ook het eerste oehoejong van de Deense webcamoehoes.
Vroeg in de avond is het jong gevoederd. Dat kan er op duiden dat het jong niet vandaag, maar al gisteren uit het ei is gekropen.

Advertenties

121 thoughts on “1e jong bij Deense webcamoehoes

 1. Hebben jullie al gezien dat de ENCI oehoes een leuk aantal van 4 jongen hebben ? Die zijn al een aantal weekjes verder dan de oudste van Lotte en staan al goed op de poten.

 2. A3ana: er wordt gesproeid met zgn “Fungizide”, een gewasbeschermingmiddel tegen de gevolgen van schimmels op de wijndruivenstokken. Het sproeien op zich is geen probleem voor de vogels. Het lawaai van de helicopters ook niet. In 2011 is echter -dankzij de webcambeelden- gebleken dat de routes, die de helicopters volgen, wel een probleem kunnen zijn.
  Als ze onverwachts laag over het nest vliegen of er voorlangs keertwendingen maken terwijl ze sproeien, zien de vogels er blijkbaar een reuzenvogel of ander gevaar in en kunnen ze in paniek raken. Jonge oehoes die niet zo riant zitten als de kids van Lotte, springen soms in paniek van hun richeltje en oudervogels kunnen lang van slag zijn en het nest mijden, waardoor jongen niet gevoerd worden.
  Ook kunnen verkeerd aan- of langsvliegende helicopters jongen uit hun nest blazen, aldus een van de helicopterpiloten.

  De EGE heeft, sinds de ontdekking van het probleem in 2011, contact met de helicopterpiloten en geeft aan waar de nesten zitten. De piloten op hun beurt zijn van zeer goede wil en houden daar rekening mee.
  Het kan echter incidenteel voorkomen, dat een piloot er niet aan denkt en alsnog verkeerde routes vliegt, met alle gevolgen vandien. De piloot van de komende vlucht is, volgens het dagboekbericht, geïnformeerd, dus we hopen er het beste van.
  De vluchten in het Ahrdal zijn overigens niet alleen morgen, maar gaan door tot en met 30 april. Die laatste dag staat de omgeving van het webcamnest in de planning.
  Deze planning kan nog wel veranderen, afhankelijk van het weer. Bij regen, harde wind of te hoge temperaturen gaat een vlucht namelijk niet door en wordt het schema aangepast.

 3. Haha, Toeps. Zit je op primetime te kijken en dan doen ze wat ze het liefste doen: slapen!
  Nog niemand die twee pullen tegelijk in Denemarken heeft gezien. Met ’n beetje mazzel krijgen we ‘m dan vanavond in beeld:)
  Balen dat die helikopter weer de lucht in gaat, Rita. Maar wel goed om te lezen dat de piloot rekening houdt met de oehoenesten rondom de wijngaarden. O,ja Kloek vroeg zich af waar zich precies het water bevindt t.o.v. het nest van Lotte. Weet iemand hoe de rivier de Ahr meandert door het dal bij Lotte?
  Oke Henriette, op de oude manier verder met het onderzoek:)

 4. Zie nightshift. We gaan weer Back to basic and walking on the wild side of life 🙂

 5. 14.45 – 14.51 LW: Lotte is tokkelend in gesprek mit Heinzl.
  14.46 M 1x
  14.47 M 1x
  14.50 M 2x
  14.51 M 1x
  Vanwege lawaai in het Ahrtal ws enige roepen gemist.

 6. Prachtige waarneemverslagen 🙂 Open staat dus nog het vermoedelijke konijn van de 22e en de bijna-door-omval-prooi van vannacht ? Die poepvliegen hebben ook een lekker nest nu in de koelkast zonder deur.

 7. Geweldig, de nacht weer dicht, dank jullie hiervoor. Rita, ik begrijp dat er met verdelger gesproeid gaat worden met een helicopter?
  Kan helaas niet kijken vandaag, ben er pas vanavond weer.

 8. Morgen gaat de Spritzheli zijn eerste ronde maken, zie nieuw dagboekbericht onder de cam.

 9. Ik val nu midden in een voedering. Geen begintijd gezien en zal het einde ook niet af kunnen wachten

 10. Goedemorgen Ch1po, ik kijk zo even, ben reuze benieuwd naar de Deense man 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s