De gevlogen route

Onderstaande afbeeldingen geven de gevlogen route weer van de 3 Oehoes waarvan
de zender uitgevallen is.

© OWN

© OWN

Limburgse zender oehoe. Vertrek 8 september 2013

© OWN

© OWN

Achterhoekse (BdL) zender oehoe. Vertrek 17 september 2013

© OWN

© OWN

ENCI zender oehoe. Vertrek 17 oktober 2013

– Voor een grotere weergave, klik op de afbeelding –

Advertenties

86 thoughts on “De gevlogen route

 1. Mila……het is ondoenlijk om op ieders persoonlijke wensen in te gaan. Maar mocht blijken dat het aantal reacties hoog blijven, kan er altijd gekeken worden door mij of het idd. prettiger werkt om aflopend te wijzigen in oplopend.
  Tip…….links in het menu staan de laatste reacties. Als je daarop klikt kom je vanzelf beneden terecht zonder te scrollen.

 2. Henriette, dan is de imprint en het uilengeheugen van een kogel in de kont en ander gevaar waarschijnlijk verloren gegaan 😉 Maar ja als de nood hoog is, tja.
  De steenuil en kerkuil broeden idd dicht in de buurt van mensen, maar zo dicht de oehoe komt is toch wel bijzonder?

 3. Alweer 80 reacties onder het laatste blog! Kennelijk ontwaken veel oehoe-liefhebbers uit hun winter(-die-maar-geen-winter-wilde-worden)slaap in afwachting van het “optreden” van “onze” oehoes.
  Vraag @ Henriëtte: gezien het soms grote aantal reacties moet er veel gescrolled worden, niet alleen om de laatste bijdragen te lezen, maar ook om een reactie te plaatsen. Wat is je/jullie overweging deze commentaren oplopend in plaats van aflopend te plaatsen? Of ben ik de enige die aan dit laatste de voorkeur zou geven?

 4. Ik broeden ? Mijn batterij is, ondanks de slanke bevalligheid, daar niet op toegerust. Mijn broedproces zit hoger…….in het brein 😉

 5. Wieland……..veel vogels doen dat wat het beste in hun straatje past. Steenuilen broeden ook graag in de nabijheid van mensen. Kerkuilen eveneens. Alles heeft te maken met voedsel in combi met broedgelegenheid en imprint……daarbovenop nog een gezonde dosis uilenverstand (ik heb hier vorig jaar, terwijl ik liever een andere plek had, maar het was toen niet anders, ongestoord kunnen broeden met een leuke voedselvoorraad in de omgeving, dus doe het nu weer). En wellicht ook wel zoiets van…..op hoop van zegen….als de legnood hoog is.

 6. Er staat een filmpje van de ook door Wieland gehoorde knal + daaraan voorafgaande flits door Joan bij VdO.

 7. Kloek….aan dat ENCI webcamproject is onze voorzitter, Scipio, verbonden. Over het wel of niet openbaar stellen, komen we nog op terug.

 8. Dus als ik het goed begrijp, Ch1po, kunnen de tamme konijnen in Amerika zich niet vermenigvuldigen met de cottontails daar ? ….of uberhaupt geen tamme, waar ze ook vandaan komen, met de cottontails ?

 9. 17.44 Heinzle weer te horen. Met een mooie echo uit het dal.

  Heel bijzonder een uil op het balkon ;-).
  Het zijn wel opportunisten die oehoes. Is er iets bekend over andere uilen soorten die ook de mens zo dicht naderen? Buiten het broeden in schuren en bomen bij boerderijen?

 10. Dat is het enige (dubieuze) voordeel in de VS dat als je daar tamme Konijnen (“europese”) dumpt, ze niet mengen met de wildstand. Hier wel, en dan ga je dus op den duur problemen in de wildstand krijgen omdat de tamme Konijnen (hangoren->scheve gebitten bv) allerlei problemen hebben doordat ze in feite mutaties zijn. Vergelijkbaar dus met al die “tamme” roofvogels die losgelaten worden. Is je wilde Konijnenstand al onder druk door bv Myxo en andere problemen (dus alle niet-normale predatoren) en wordt er veel tam tussen gedumpt, dan denk ik dat ze op die plek helemaal kunnen verdwijnen.

 11. Ik lees zojuist, dat ze in Maastricht ( in een mergelgroeve) ook een oehoecam aan het uittesten zijn, kunnen wij die straks ook aan het oehoelijstje toevoegen? Gaat zoiets in overleg met OWN?

 12. Zo, dat is al een heel pak sneeuw! Als ze hun nestkast nog maar kunnen vinden, ik zie hem niet meer. Pluutjes op om de pluimen te beschermen!

 13. Volgens mij zijn de Amerikaanse en de Europese niet met elkaar te mixen. Maar wel de Siberische en de Europese. Ik heb me laten vertellen dat het voor komt dat de lichter gekleurde dan als Siberisch van de hand gedaan worden, en de donkere als Europees. Overigens sneeuwt het hevig in de Falu kopermijn. Ik stel me daar twee Zweedse oehoes voor met een dot sneeuw op de kruin en ondergesneeuwde oorpluimen.

 14. Daar kijk ik ook van op, dacht dat konijnen niet erg kieskeurig waren! Zo zie je maar weer, elke dag leren we weer bij. Ja Henriëtte, moeders in OC heeft ook een mooie zwarte kring rond haar ogen. Denk jij dat oehoes van daar en hier, het wel met elkaar zouden doen?😊😊😀;-)

 15. Yep. Dat is een ander soort Oehoe Kloek. De bubo virginianus. Andere jas, gele ogen en kleiner.
  Dat is interessant, Ch1po. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat er konijnen zijn die qua genenpakketje niet met elkaar te mixen zijn.

 16. Ja, we hebben er kennelijk nog alle vertrouwen in. Laten we hopen dat die “van ons” voor deze vertrouwde plek kiezen..

 17. Die oehoe zit in een woonwijk, maar manlief komt met flinke konijnen aanzetten. Nu hebben ze er een spiegel bijgeplaatst, is natuurlijk voor de kijkers, maar zou dat voor de oehoes nou wel zo prettig zijn?

 18. Leuk die Oklahama oehoe….mooi beest. Alvast een voorproefje op wat komen gaat bij ons 😉

  Optimistische score voor de BDL oehoe. Ben benieuwd of Gejo nog even op de koffie gaat in de groeve? Even informeren of het niet eens tijd wordt?

 19. De poll is gesloten. Nieuw in het menu: de webcam van de Amerikaanse Oehoe in Oklahoma City. Weliswaar geen Europese Oehoe, maar wél leuk.

 20. Geza ik heb dat ook, net geprobeerd wat Henriette zei, via Google Chrome en toe meteen beeld, top, bedankt H.

 21. Probeer het eens via google chrome….geza. Dan zou je beeld moeten krijgen.

 22. Geza…..dan mis je waarschijnlijk de goede player. Is er iemand die nog weet wat de juiste player is om beeld te verkrijgen ?

 23. ik krijg dan alleen een pagina met links zoals: falu fagelklubb idag etc. daaronder een grijs vlak met zwart blokje en kruisje erin, camera image. Kom niet verder, normaal kan ik alles openen, wat mis ik dan??? (kan wat bedenken, maar dat bedoel ik niet :-)) )

 24. De poll blijft nog enkele uren open. Dus al wie nog niet gepolled heeft en tot het laatst wilde wachten…….

 25. Ch1po…..Misschien wel omdat de huismuis weggeplukt is. Nu is de knuffelplank in de nursery niet meer compleet. Of man heeft de huismuis levend in de klauwen meegenomen om de knuffelplank op de andere plaats compleet te maken. Kortom…..je weet nooit 100% zeker waarom een Oehoe een muis vangt 😉

 26. Ch1po…..dat de webcamoehoes zich weinig laten zien kan komen omdat ze er nog niet klaar voor zijn, of een andere plek hebben gevonden.

 27. Geza……als je de link links in het menu hebt aangeklikt komt je automatisch in het webcambeeld van de kopermijn terecht.

 28. Hoi Kloek! Zover kom ik, maar dan: al die zweedse termen…. dagboek enzo… kan de cam met live beelden maar niet vinden 😦 grrrrrr

 29. @geza, hoi, hoi. Scrol even naar boven op deze pagina. Klik dan op Home! Nu zie je aan de linkerkant het “stemhokje” voor de poll, scrol hier naar onder dan kom je alle links tegen! Hoop dat het zo lukt.

 30. Hoe krijg ik de beelden uit zweden? Ik kan maar niet ontdekken waar ik op moet klikken voor de camera beelden! (wel al links op de link geklikt, maar hoe verder?)

 31. @Bas, dankbaar zijn oehoe vrouwen ook al niet, zag je hoe snibbig ze Heinzl het nest afjoeg. Trouwens…wat klinkt Lotte schor! In OC zijn 3 kuuks uitgekomen. Die oehoe lijkt er anders uit te zien dan onze Europese oehoe, klopt dat Henriëtte?

 32. @jokido, ze hebben geen infrarood in de nacht. Dus je ziet alleen wat lamplichtjes in de verte. Dus bij daglicht is er beeld en laat je niet afschikken door stilstaande beelden.
  Regelmatig zoeken ze in de groeve
  met de cam. en als je geluk hebt zit ze in de nastkist.

 33. Hallo allen,

  Fijn dat de lente zich weer aankondigt! Waar kan ik ook alweer de link naar de Zweedse Oehoe’s vinden?

 34. Kalle heeft beide Berguvs weer in het vizier gehad, al zat (vermoedelijk) het vrouwtje ver weg. Ze kunnen daar idd ook zomaar weer verder gaan met waar ze gebleven waren.
  Blijft spannend 😉

  Lotte vanavond:

 35. De oehoe-roepen klinken mij ook weer als muziek in de oren, Lies. Het geluid stemt me gelijk vrolijk:)
  Je bent niet de enige, Myyelena:) De BDL-Oehoe leidt het klassement! Na al die jaren van succesvol en vroegtijdig broeden, schep je ook torenhoge verwachtingen bij je fans:)
  Lees dat Lotte enige tijd op het nest is geweest. De oehoes maken het spannend!

 36. @Ch1po, we hebben alleen de ervaringen van afgelopen jaren. Maar wat zegt dat? We hebben meer vragen dan antwoorden.

 37. Ik zag geen ringen aan die poten, A3. Haha, het is wel weer duidelijk Kloek, de oehoevrouwen willen veroverd worden 😉 Gelukkig neemt Lotte voorlopig genoegen met een aangebroken doosje bonbons. Het Duitse oehoepaar heeft wat in te halen na hun sabbatical.

 38. Is er eigenlijk iets zinnigs te zeggen over de verwachtingen, omdat bv de BDL V vorig jaar al gelegd had nu en zich nu amper vertoont, of is het stomweg te vroeg voor interpretaties/speculaties?

 39. @Chtpo, er is nog van alles mogelijk! Ik geloof nog steeds in de Zweedse 😉

 40. Ja idd Lotte loopt al in bij de Zweedse 😉
  !8.05 Heinzle roept
  18.13 Lotte op nest 18.26 vertrekt ze weer.

 41. Een liggende Lotte voor de camera. Er kan nog gestemd worden op Duitsland 😉

 42. We mogen nu de “landingsbaan”aanschouwen. Mannetje achter de cam is aan het spelen denk ik..

 43. 00.57 Heinzle te horen. Een fluwelen stem heeft die Heinzle. 01.04 stopt hij.

 44. Muis, familie woont er al een tijdje. Een mooie symbiose. De schoonmaakploeg van oehoes. (als ze niet kijken 😉

 45. Er zat zojuist een optimistisch knaagbeest in de nestruimte van Lotte rond te scharrelen. Kan hij beter geen gewoonte van maken lijkt me 😉

 46. Dank je Rita, erg leuk filmpje weer!! Hoor en zie ik tenminste weer eens Oehoes , na al die wind en regen! leuk hoor!! Groeten Lies ( kon niet zien wat voor een prooi het was?) Zag alleen de poten.

 47. Heerlijk om Lotte en Heinzl weer in actie te zien! Hopelijk dit jaar wel een paar kuuks voor hen!
  En wat de poll betreft…tuurlijk dat het nl-stel het eerste ei legt! We houden de moed erin…heb de natte-keekmix alweer klaarliggen samen met de kurketrekker…Tot gauw bij bdl! 🙂

 48. Zeker een mooi filmpje. Hadden de lange dunne poten van Bas een ring?
  Ik kon het niet ontdekken!

 49. Denk dat Heinzl niet mee mag eten Bas, dat hij de kaarsjes aansteekt en de hapjes verzorgd is voor Lotte voorlopig voldoende. Prachtig filmpje.

 50. Henriette, ik geloof niet dat dat het geval is. Vaak springt de tekst weer naar boven en kan ik de tekst niet meer terughalen….beetje vreemd dan toch?

 51. Adriana…..daar zal Gejo je vast een antwoord op kunnen geven.

  Wieland…..geen idee. Misschien heb je het reactieveld te lang open laten staan ?

 52. ohh mooi Rita, had ik nog niet gezien! Zo kan iederen genieten van dit moment 🙂

 53. alle waarschijnlijkheid. De site verspringt waardoor je niet veel kunt schrijven? Henriette, hoe kan dat?

 54. 06.40 Heizle op nest. luid roepend. vrij snel vliegt Lotte in en even samen luid roepend op het nest. Heinzle vliegt weg. Lotte begint te kabben in het nest luid bedelroepend. VLotte vliegt 06.46 weg. Hoor ze samen op enige afstand Lotte blijft bedelroepen tot 07.17. Hoor ze nog. Prettige vooruitzichten dat ze hen nestplek op de richel behouden naar

 55. Is het ook bekend hoeveel km e gevlogen hebben in totaal en wie de meeste km-ters?

 56. Wat jammer dat het onderzoek bij deze oehoe’s al zo snel ophield, door wat voor oorzaak dan ook. Hopelijk vliegen de dieren nog wel vrolijk in het rond, en hebben ze inmiddels “verkering” !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s