Nieuws van het Eifelse adoptiejong

Zoals we weten is het adoptiejong in een voliere geplaatst na de mislukte plaatsingspoging bij het Eifelse webcampaar.
Het jong wordt nu tot volledige Oehoe klaargestoomd bij een oeroud oehoepaar.dat nog stamt uit de tijd van het Duitse her-introductieprogramma.
Dit oehoepaar is zo oud dat een vrijlaten in de natuur niet meer aan te bevelen is en nu nog destemeer hun sporen van het ‘genadebrood’ verdienen door het weesjong op te vangen.
Het oehoejong groeit nu op zonder menselijke inmenging en vertoont volledig het gedrag wat men van een Oehoe mag verwachten.
Het jong vond al snel een weldoener die hem de naam “Lord Brücher” heeft gegeven.

Lord Brücher zal aan het eind van de zomer in het Eifellandschap vrijgelaten worden.

Bron: EGE

– Henriette –

Advertenties

21 thoughts on “Nieuws van het Eifelse adoptiejong

 1. Ja Stefan weet ik! Alleen – tot nu – geen idéé van z’n achternaam. Roerend eens met Kloek 11:25 😀

 2. Fijn dat het zo goed gaat met…. (Annie)… leuk om te lezen. Lord! . Die naam past goed bij hem. Hij was zo stoer daar op die richel.

 3. Komisch, hoe simpel kan het allemaal zijn. De “Lord” is vernoemd naar zijn redder. Prachtig! Nu maar hopen dat wij idd nog getuige kunnen zijn van zijn vrijlating.

 4. Ha Toos. De weesoehoe is vernoemd naar Stefan, de Duitse oehoe onderzoeker. Dit is ook degeen die het jong in het nest geplaatst heeft op de Eifel en weer eruit gehaald. Hij plaatste ook alle logboekberichten op de Duiste site van de Eifel webcam. Zijn achternaam is Brucher.

 5. In ’t Duits-NL woordenboek zitten zoeken. Het enige verband dat ik vinden kan, is met “breken”. Bv. “brüchig”. Al weet ik niet of de naamgever iets van brekebeen in gedachten had of juist hartenbreker ofzo. In elk geval bedankt voor bericht over hem, Henriette!
  Wat brusje[s] betreft, ikzelf maakte ca. 34 jaar geleden kennis met deze term [afkomstig uit de sociologie]. Al neemt dat natuurlijk niet weg, dat-ie bij de steenuiltjes heel best nog ‘ns uitgevonden kan zijn 🙂

 6. Dat klopt Henriëtte, ik zat toen ook bij de club van de su oz te doen. Nu maar hopen dat de Lord wel het “echte vrije leven” mag leren kennen, ook al kunnen zijn stiefouders dat helaas niet meer.

 7. Ha Kloek. De naam “brusje” bij de steenuilen komt bij de steenuilenfans zelf vandaan. Het is een zelfverzonnen term van de mix broertje en zusje.

 8. “Lord Brücher” , mag eigenlijk ook wel, na al die stunts die er met hem zijn uitgehaald! Wij noemden de steenuiltjes ook wel eens bruusjes, komt het daar vandaan?Gelukkig komt het helemaal goed. Leuk om op de hoogte te worden gehouden, dank!!

 9. Fijne aanvulling Henriette. Kan het menu ook op alle pagina’s zichtbaar gemaakt worden, of is dat lastig? Het staat nu alleen op de homepage.

 10. Huishoudelijke mededeling: Aan het menu (links) zijn de meest recente reacties toegevoegd.

 11. Ik denk dat er nog wel een foto komt als de Lord vrijgelaten gaat worden. Het heeft wel iets bijzonders dat hij (het is een jochie) opgroeit bij 2 beroemde oude Oehoes.

 12. De zweedse kinderen doen nu vliegoefeningen, keigaaf om te zien, een klautert stukje de wand op en “suist”klapwiekend naar beneden.

 13. Dank je wel Henriette, wat ben ik blij dat het goed gaat met ons weeskind.

 14. oehoeraaa gelukkig maar dat t toch nog goed komt met dat mooie dier

 15. Wat mooi om dit te lezen, Lord, een goede vlucht na de zomer voorbij. Eind goed al goed.

 16. Fijn om te horen dat het toch goed gaat komen met “onze” Annie!

 17. Heerlijk vrij leven voor “ons Annie” Goed zo
  Leuk weer even over haar te horen 🙂

 18. Fijn om iets over ‘onze’ dappere dodo te horen! Hij/zij heeft toch onze harten gestolen! Dank je wel voor de update, Henriette! Ik heb toch wel mijn hart aan de Oehoe verloren. Als mijn dochters oud genoeg zijn meld ik mij hier aan als vrijwilliger!!!

 19. Wat leuk om iets te horen over dat schattige, dappere en eigenwijze jong!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s