2e adoptie weespul gaat niet door

Vandaag is in het Duitse dagboekbericht het volgende te lezen :

De geplande 2e adoptie van het oehoejong kan jammer genoeg niet doorgaan. De nestgenootjes waren maar enkele dagen jonger, maar het zou een ongelijke strijd zijn geworden in de toch al krappe voedselsituatie dit jaar.
“Onze” Oehoe is daarom bij een oehoepaar met jongen in een voliere gezet. Als hij niet meer geadopteerd wordt zal hij samen met andere te verzorgen jongen getraind worden voor een leven in vrijheid en als volwaardige Oehoe worden vrijgelaten.

Zoals al eerder meegedeeld broeden er in de Eifel dit jaar maar weinig Oehoes en hierdoor is het uitzoeken van een mogelijke adoptiefamilie zeer beperkt. Bij broedplaatsen controles de laatste week, hebben wij in veel nesten geen jongen gevonden. Het broeden is opgegeven.
Bij de nog weinig gelukte broedparen zijn 1 a 2 jongen in het nest en deze zijn in niet al te goede conditie. De regenperiode van de laatste dagen verzwaarde nog meer de al bestaande slechte voedselsituatie.
Een stervend oehoejong kon op het allerlaatste moment door de dierenarts nog gered worden door toediening van een infuus.

2013 is geen oehoe jaar.

– Aldus de EGE

Advertenties

7 thoughts on “2e adoptie weespul gaat niet door

  1. Zo geweldig dat er toch nog mensen zijn die zich inzetten voor een hulpeloos dier en zich niet storen aan “dat is ingrijpen in de natuur “.

  2. Lotte en Heinzl waren vanmorgen vroeg, zo rond kwart over 5, weer als vanouds in de buurt van het nest. Heinzl zowaar baltsroepend, in eerste instantie met een wat overslaande stem. Lotte heeft vandaag dichtbij het nest doorgebracht, waarschijnlijk erboven. Om 1 uur vanmiddag en iets na half 7 vanavond riep ze een paar keer van dichtbij. Verder vielen er vandaag af en toe bladeren en een tweetal veertjes naar beneden.

  3. Onze dappere dodo heeft zijn eindstation dus nog niet bereikt. Jammer, maar goed te lezen dat hij/zij wel klaar gestoomd gaat worden voor ‘het echte werk’!!! Dag geweldig dier! We hebben van je genoten. Het ga je goed! En natuurlijk met dank aan Stephan en consorten!

  4. Wat een ontzettend groot geluk hebben we dan gehad met “onze” Oehoe’s in de groeve.
    Gelukkig dat het Uhu pulleke toch een bestemming heeft gekregen. Daar waar mensen met verstand van zaken kunnen toezien.

  5. Het is inderdaad jammer. Ach, het kleine dappere ding zal uiteindelijk niets te kort komen.

  6. Wat jammer dit te lezen en nog wel op zo’n feestelijke dag! Hopenlijk gaat het nu goed komen met “ons” weesje. Wil Stefan wel bedanken voor zijn moeite en klimpartij-en.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s