Deense oehoe webcam

Deze is toegevoegd links in het menu.

De Zweedse oehoe webcam is offline.
Deze blijfft echter in het menu staan zodat de dagboekberichten aldaar nog gevolgd kunnen worden.

– Henriette –

Advertenties

13 thoughts on “Deense oehoe webcam

 1. Het kleinste jong in Kuden heeft de nacht helaas niet overleefd en dient nu als voedsel voor zijn grotere brus.

 2. Wat mij zo opvalt bij de Deense oehoes is steeds wanneer ik daar even langs ga, de oehoetjes rustig bij elkaar zitten. Ik zie ze eigenlijk nooit hopsen en met de vleugels wapperen. Of kijk ik op de verkeerde momenten?

 3. Toe maar, die Deense oehoejongen hebben het goed. Zie drie egelhuiden liggen en nog een verse egel in depot.

 4. Dagboek van 21 mei, 09:30 V heeft nu ca 31 dagen de eieren bebroed. De eieren komen dus bijna uit. Het is niet koud (14°C) en V lag aan de rechterkant van de nestkom. Gisteren had het personeel in de groeve beneden wat ongewone geluiden gehoord van haar gedurende de dag.

  Ze hadden overigens V niet meer dan die ene keer verstoord. Zoals ik het lees had Kalle 2 logs geschreven op dezelfde dag over hetzelfde gebeuren, er was een verslag en een aanvulling. Ze vloog weg toen ze halfverwege waren in de skilift en kwam redelijk snel weer terug. Het uur dat ze er waren heeft ze ze plat liggend (bijna niet te zien) in de gaten gehouden vanaf vlakbij het nest. Ze kwam terug op het nest zodra ze vertrokken. Ze hadden sneller klaar kunnen zijn ware het niet dat ze de camera niet loskregen, en dus de hele paal moesten omzagen. Ze is gelukkig gewoon doorgegaan met broeden, het ziet er niet naar uit dat het een blijvende verstoring was.

  En ja, Rita, 18 000 SEK (Zweedse kronen) is ongeveer €2094, inderdaad een fiks bedrag.
  Ik betwijfel of ze dat bedrag dit seizoen bij elkaar krijgen, dus we kunnen ervan uitgaan dat het ‘gewoon’ een goed nest wordt zonder verdere verstoringen. Je hebt helemaal gelijk: nieuw seizoen, nieuwe kansen.

 5. Ha, Zkr zag ik niet staan bij het bedrag, maar zal de waarheid wel dichter benaderen dan eurietjes 🙂
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik met plezier keek naar die cam, maar om nou een nest (tot 2x toe) tijdens de broedperiode te verstoren om maar te kunnen kijken gaat me te ver. Wat is dan belangrijker, een succesvol nest of mooie plaatjes? Nieuw seizoen, nieuwe kansen toch.

 6. Zkr 18.000 = 2100 euro? Dank voor het vertalen Twan, hoop geld voor zo’n cam.

 7. Ze zat er vlakbij, en ging ook gelijk weer terug op het nest. Maar inderdaad, wel verstoord.

 8. Dank voor de info Twan. Ik maak uit het verhaal op dat ze bij het demonteren van de cam het vrouwtje verstoord hebben, ze vloog weg van het nest. Lekker bezig.. (of google translate heeft me weer eens voor de gek gehouden)

 9. De Zweedse cam is gedemonteerd om thuis te kunnen kijken wat het probleem was.
  Hij moet vervangen worden, en een nieuwe kost ca Zkr. 18 000,-. Het bankrekening nummer is vermeld voor donaties, want Kalle verwacht niet dit te kunnen losbedelen van de sponsor.
  Hij verzoekt de mensen hem een mail te sturen naar uvkalle@gmail.com met vermelding hoeveel geld ze overgemaakt hebben, zodat hij overzicht heeft hoeveel er binnengekomen is.
  Het bankrekening nummer is dat van de Fågelklubben, een postgirorekening: nr:8310935-5 met vermelding van Berguv op het informatieveldje. Er wordt geen IBAN vermeld. Ik zal hem een mail sturen en daarom vragen.
  Overigens lagen er op 13 mei drie eieren, toen ze 4 man sterk met de skilift naar boven gingen om de camera te demonteren!!

 10. Hoi A3. Nee dat is een oud filmpje van 2011. De informatie van Adrie en Gejo is niet helemaal juist.

 11. Leuk, is er weer wat te kijken. Is het filmpje van Gejo bij het weblog bericht heb ik al eens gezien, is dit een nieuw filmpje van dit jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s