Engelse natuurorganisatie over de schreef ?

Dit vraagt de site Raptor Politics zich af nadat in het Bowland Forest zich een voorval voordeed met betrekking tot de RSPB (anti-Oehoe) en de NWRG (pro-Oehoe). De een is een officiele instelling, de ander een vrijwilligersorganisatie.

Een verlaten oehoe nest met 4 eieren vertoonde sporen van verstoring. Er zouden 2 nesten aanwezig zijn in dit gebied. Het andere nest bevat 2 eieren.
Het gebied wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de RSPB en deze hebben geen melding gemaakt van deze Oehoe nesten.
Tegelijkertijd werd in het plaatselijke cafe door een bezoeker verkondigd dat hij de nesten gezien had, inclusief de eieren.
In 2 berichten op de site (5 en 8 mei) en in de reacties, is te lezen dat mensen zich afvragen waarom en hoe het kan dat de RSPB zich aan de ene kant zich zo controlerend opstelt t.o.v. NWRG-vrijwilligers in dit gebied (er wordt van stalken gesproken) en aan de andere kant, weinig integere, lokale bewoners weet hebben van 2 nesten en deze tot aan de rand kunnen benaderen.

Te lezen op Raptor Politics

Advertenties

6 thoughts on “Engelse natuurorganisatie over de schreef ?

  1. begrijp het ook niet ,die film van de BBC ,dat is een prachtige streek .zo komen om in de konijnen ,wees blij dat er oehoe,s zijn .die helpen ook mee met de konijnen stand stabiel te houden..

  2. @Anjo. De Oehoe blijft een beladen onderwerp in Engeland. Als ik de verschillende berichten mag geloven gaat het daar hard tegen hard. Op dit moment doet een enkele organisatie meer hun uiterste best aan te tonen dat de Hen Harrier het onderspit zou delven door de Oehoe, dan dat ze hun job doen deze soort onbevooroordeeld te monitoren en te beschermen zoals ze altijd deden.

  3. Wat vreemd dat ze daar een ati-oehoegroepering hebben. Ze weten niet wat ze missen!

  4. Tjonge jonge, hebben we nou niks anders te doen in Nederland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s