De Eifelse Oehoe familie


PROJECT “LOTTE”

Lotte20081_2

In 2008 hebben wij op dit weblog via een webcam een Eifelse oehoefamilie gevolgd. De naam van het oehoevrouwtje luidde “Lotte”. Vanaf het uitkomen van het eerste ei en het definitief verlaten van de 3 jongen van hun geboorteplaats zijn hun gedragingen, voederingen, prooien en alles dat van belang was hier genoteerd.
De webcam bleef na die tijd continue online zodat we ook konden zien hoe de puberende Oehoe pullen toch nog af en toe naar het nest terugkeerden.

Naar aanleiding van Lotte 2008 is een artikel geschreven door Gejo Wassink dat te lezen is bij “publicaties”.
Alle berichten en foto’s van Lotte, Heinzl en hun 3 jongen zijn nog aanwezig op dit weblog.
U kunt ze hieronder lezen.

Lotte20081

De bedoeling was dat er weer een nieuw oehoebroedsel te volgen zou zijn in 2009.
Vanaf oktober 2008 was er weer met regelmaat een volwassen Oehoe te zien via de webcam op de Eifel waar Lotte begin dat jaar haar kuikens grootbracht. De dagen erna liet zich ook met regelmaat een Oehoe zien. Was het Lotte?
Het is nog geheel onbekend hoe vaak en wanneer een Oehoe het toekomstige nest bezoekt. We hebben dan ook dit in kaart proberen te brengen naar aanleiding van de beelden die de webcam gaf.
Beide Oehoes maakten een langzame start met het bezoeken van de oude nestplaats, en even zag het er naar uit dat het eerste ei spoedig te zien zou zijn. De bezoekjes bouwden zich op, maar opeens was er een dalende lijn te zien die zich niet meer herstelde. Even werd er nog gedacht dat het zou liggen aan de vossen die vaak het nest opzochten en daar voor het oog van de camera in de zon lagen te luieren. Maar aan de hand van de statistieken waarbij de vos- en oehoebezoeken tegenover elkaar werden gezet bleek dat niet van invloed te zijn geweest.
Waarom dan geen nest dit jaar op de bekende broedplaats? Dat zal wel altijd een vraagteken blijven.

LOTTE 2010 ?

Oehoeoog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s