Expeditie Jo op 28 december 2008 (Henny en Henriëtte Edens en Gejo Wassink)

(Klik op de thumbnail foto’s voor een grotere weergave).

Aan de voorbereiding zou het niet liggen.
Expeditiejo_3 Een compleet arsenaal aan High Tech ging mee: De antenne van SOVON, een GPS-apparaat, een Black Berry voor een Internet verbinding, digitale camera’s, verrekijkers, mobiele telefoons en de nodige printjes van Google Earth.
Ready, steady, go…..de zoektocht naar Jo kon beginnen….en we togen naar Duitsland.

Bovenop de Vollratherhöhe ontmoetten we Armin Nagel, onze gids die een groot deel van de dag met ons Expeditiejo1 mee zou lopen. En zo kregen we voor het eerst met eigen ogen het territorium van Jo te zien.
Ons eerste doel was het punt te bezoeken waar Jo het laatst haar signaal doorgaf op 25 november.
De antenne gaf ook hoopvol die richting aan middels een pulserende ruis. Zouden we binnen 5 minuten……..? Echter, op de plaats zelf liet de antenne niet horen dat Jo, of haar zender, daar lag.

Expeditiejo2 De nabije omgeving rondom dat punt hebben we nauwkeurig doorzocht. Op de akkers (graanvelden), langs de weg, onder de hoogspanningsmasten en op de spoorbaan waar de krachtscentrales met wagons de kolen vervoeren. Op vele punten heeft de antenne zijn werk gedaan. Maar…geen Jo….geen zender. Slechts af en toe die hoopvolle, pulserende ruis op de ontvanger. Expeditiejo3

Het volgende was een bezoek aan de Westkant van de Vollratherhohe waar Jo een concentratie van stippen op de kaart had gezet. Een gevarieerd stukje landschap tussen de helling en de Krachtcentrale Frimmersdorf met hoofdzakelijk maisvelden. Getuige de vele keutels zal Jo hier vast wel eens een konijn verschalkt hebben. In de bossages vonden we nog sporen van een geplukte duif, waarschijnlijk de prooi van een Havik of…..Jo.
Expeditiejo4 Her en der lag een bergje voederbieten als bijvoeding voor reeën en ander wild. In dit stukje stonden veel hoogspanningsmasten. Ook hier pikte de antenne een signaal op, maar gaf niet aan dat we dicht in de buurt waren.

– wordt vervolgd –

Henriette

Advertenties

0 thoughts on “Expeditie Jo op 28 december 2008 (Henny en Henriëtte Edens en Gejo Wassink)

 1. Wat ontzetend jammer Geo en Henriette (en evt. anderen) dat het eind verslag nu geschreven moet worden, zonder dat jullie de echte afloop van Jo kunnen vaststellen.
  Hopenlijk belet het jullie niet om volgend jaar een soort gelijk onderzoek te starten. (mits er geld voor vrij gemaakt wordt natuurlijk).Misschien (ooit) komen jullie er achter wat er werkelijk heeft plaats gevonden.

 2. Warempel !!
  Die ligt er lekker bij. Hij is volgens mij van het zonnetje aan het genieten.
  Wat een prachtbeest.

 3. Ik ben benieuwd hoe het verhaal van Jo eindigt. Vandaag om 11.03 zat de vos weer op de richel.Het leek wel of hij echt poseerde.Prachtig is hij!

 4. Adriana,

  Ik ben verplicht om een verslag te schrijven voor de subsidieverstrekkers. En omdat de zender geen data meer geeft, ben ik dus maar vast aan het eindverslag begonnen.

 5. Henriette,

  Ik ben nog op zoek naar de fotograaf van jouw eerste luchtfoto hierboven. Weet jij wie dat was, of op welke internetsite de foto stond. Ik heb die foto namelijk ook en wil hem graag gebruiken voor het eindverslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s